понеділок, 01 квітня 2013 06:15

Міська влада має звітувати за кошти, витрачені на тролейбуси

25 березня черкаський обласний осередок УДАРу поширив заяву щодо повернення громаді міста тролейбусів, придбаних ПАТ "Азот".

Керівництво ПАТ "Азот" неодноразово висловлювало свою позицію щодо придбаних тролейбусів. Нагадаємо, було укладено угоду між підприємством і містом, за якою в міський бюджет перерахували значну суму коштів на розвиток міста. Серед погоджених напрямків їх використання була й закупівля тролейбусів. На жаль, влада Черкас не змогла організувати тендер на придбання цих тролейбусів. Міський голова звернувся до ПАТ "Азот", щоб завод придбав тролейбуси, фактично заплативши за них ще раз.

— З вересня завод чекає рішення міської ради щодо того, яким чином гроші будуть повернуті підприємству, а тролейбуси — прийняті на баланс "Черкасиелектротранс", — йдеться у заяві керівництва заводу. — Наприкінці 2012 року з'ясувалося, що кошти, призначені для купівлі тролейбусів, зникли. ПАТ "Азот" наполягає, що свідоме перекручування ситуації, вимоги вилучити будь-яку власність заводу є спробою уникнути відповідальності за розтрачені кошти. Нам надзвичайно прикро, що цю ситуацію використали, щоб увести в оману партію, яка традиційно виступала проти таких "схем" у владі.

Керівництво ПАТ "Азот" переконане, що найшвидшим шляхом вирішення проблеми є оприлюднення звіту щодо використання коштів, передбачених для закупівлі тролейбусів у міському бюджеті, а також інших сум, перерахованих заводом на розвиток Черкас.

— Ми вважаємо, що ці суми необхідно повернути в міський бюджет і використати за призначенням, що не лише дозволить місту отримати тролейбуси, а й вирішити інші проблеми, серед яких ремонт доріг, шкіл, дитячих садків, — пропонує  керівництво заводу. — У зв'язку з цим пропонуємо опозиції, депутатам місцевих рад ініціювати публічний звіт керівництва міста щодо цього питання. Переконані, що це дозволить відповісти на запитання: де поділися кошти, передбачені на придбання тролейбусів, та коли придбані ПАТ "Азот" машини вийдуть на лінії? Закликаємо політиків із Черкаського відділення партії УДАР із повагою ставитися і до своїх виборців, і до міської громади, складовою частиною якої є ПАТ "Азот". Також хочемо нагадати, що "Азот" є найбільшим роботодавцем в області й докладає чимало зусиль для розвитку міста Черкаси.

Зараз ви читаєте новину «Міська влада має звітувати за кошти, витрачені на тролейбуси ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути