Ексклюзиви
четвер, 18 червня 2009 17:54

Лесь Задніпровський назвав сцену черкаського театру ріллею

Лесь Задніпровський назвав сцену черкаського театру ріллею
Джерело: ktm.ukma.kiev.ua

Київський драматичний театр ім. Франка привіз у Черкаси на міжнародний фестиваль "Сцена людства" виставу "Назар Стодоля". Зал був заповнений, натомість в партері було порожньо.

Дія вистави відбувається на Чигиринщині. Сотник Хома, якого грає народний артист України Лесь Задніпровський, хоче видати доньку Галю за старого полковника. Але дівчина кохає бідного козака Назара Стодолю.

— Музика гарна. Виявляється бандурист Роман Гриньків сидить у оркестровій ямі й упродовж усієї вистави грає на бандурі, — захоплюється співачка черкаського тріо "Вербена" Наталя Мамалига.

Після вистави франківці спілкуються із глядачами у фойє театру. У народної артистки Людмили Смородіної запитують, як вона навчилася так вправно орудувати зброєю — у виставі вона грає роль ключниці Стехи, яка крутить над собою дві шаблі.

— Я взяла шаблю, як у Задніпровського та інших. Ледве піднімала її. Через місяць навчилася нормально крутити. Зараз навіть хочу зробити виставу, де жінки робитимуть такі накрутки.

Лесь Задніпровський, 56 років, підходить до гурту шкутильгаючи.

— Він на початку вистави взяв мене на руки і порвав зв'язку на нозі, — пояснює Смородіна, — Це через те, що не носите на руках жінок у житті!

Задніпровський скептично посміхається. Каже, що справді йому викликали "швидку", і робили знеболювальні.

— Просто підлога на сцені така, ніби по ній танками їздили. Нерівностей багато. Ідеш, як по ріллі, — розводить руками актор, — Зате запам'ятається візит на рідну землю. Мій батько був родом із Кам'янки.

Зараз ви читаєте новину «Лесь Задніпровський назвав сцену черкаського театру ріллею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути