Ексклюзиви
четвер, 25 вересня 2008 17:19

Кращим сусідам подарували порося

Автор: фото: Наталя ТАВАНЕЦЬ
  Лідія Кириченко і Анатолій Бугай показують порося,
Лідія Кириченко і Анатолій Бугай показують порося,

Минулими вихідними в райцентрі Чорнобай визначили кращих сусідів року. Ними стали жителі вул. Некрасова 54-річна Лідія і 56-річний Віктор Кириченки та 34-річна Віра і 43-річний Анатолій Бугаї. У подарунок сусіди отримали одне порося на двох.

Кириченки з Бугаями живуть поряд 35 років. У будинок по вул. Некрасова, 31 вони переїхали після весілля. Анатолій Бугай жив у сусідньому будинку N33. Хлопець часто заходив до Кириченків, дружив із їхніми дітьми. 17 років тому одружився з Вірою із сусіднього села Франківка.

— Помню, як перший раз її побачила: така маленька, худенька, тільки школу кончила. Вона мені з першого дня понравилася. Зайшла у двір та й каже: "Драстуйте", — згадує Лідія Кириченко. — Вона одразу в нашу колію увійшла, наче тут і народилася.

Жінка розказує, що дружба із Бугаями починалася під час застіль. Разом святкували свої дні народження та дітей, Новий рік, Різдво. Їздили відпочивати до Дніпра.

— Бува, і без причини збираємося — просто повечеряти разом. Коли в нас, коли в сусідів. Юшку варимо, шашлики смажимо у дворі, — гукає через паркан Анатолій Бугай. — Ось підождіть, я вам грамоту принесу, що нас нагородили. Вона тиждень у нас лежить, а тиждень у сусідів.

— Порося, правда, по тижню носить не будемо, — сміється Лідія Кириченко. — Хай вже в нас живе. Я найстарша, сиджу дома, то й годуватиму. А сусіди хай кормом помагають.

За кілька хвилин заходить Анатолій Бугай.

— Як прийшов уже, то пішли порося порать. Зав"яжи мені фартух на спині, — просить Лідія Кириченко. Дає чоловікові відро з харчами, сама бере інше. Разом ідуть до хліва. — Як нема кого вдома, то пораємося один в одного: і козу доїмо, і корову.

Запитую, чи лаялися колись із сусідами.

— Ні разу, — приклавши руку до серця, каже жінка. — Хоч я за них і набагато старша, але коли треба, завжди уступлю.

Лідія і Віктор Кириченки пенсіонери. Жінка 29 років працювала на швейній фабриці, потім у колгоспі. Через остеохондроз вийшла на пенсію у 50-річному віці. Чоловік був у колгоспі трактористом. Пішов на пенсію за вислугою років. Діти Зіна й Андрій живуть із родинами окремо.

Анатолій Бугай працює у дорожньому господарстві різноробом, його дружина торгує у місцевому барі. 17-річний син Владислав навчається на Полтавщині на агронома.

— Уперше людей у такій номінації нагородили, — каже голова виконкому селищної ради Алла Мірошниченко. — Але думаю, що тепер робитимемо так щороку. У нас дуже багато сусідів, що сваряться. Тож треба заохочувати тих, які живуть мирно.

Зараз ви читаєте новину «Кращим сусідам подарували порося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути