Ексклюзиви
понеділок, 15 жовтня 2012 06:15

Компанія-забудовник братиме на роботу випускників черкаських профтехучилищ

Автор: Фото надане прес-службою Володимира Зубика
  Керівники черкаських ПТУ підписали соціальну угоду з директором однієї з найбільших інвестиційно-будівельних компаній в Україні
Керівники черкаських ПТУ підписали соціальну угоду з директором однієї з найбільших інвестиційно-будівельних компаній в Україні

Черкаські профтехучилища, які готують спеціалістів будівельних професій, стали першими учасниками унікального проекту із забезпечення кадрами однієї з найбільших інвестиційно-будівельних компаній в Україні — товариства "БК "Інтергал-Буд".

Днями генеральний директор будівельної компанії Сергій Ткаченко підписав соціальну угоду із керівництвом Черкаського професійного будівельного ліцею та Черкаського професійного ліцею. Угода гарантує випускникам роботу в столиці й стабільну заробітну плату. Забудовник же отримує кваліфіковані кадри, яких сьогодні в Україні бракує. Народний депутат Володимир Зубик, який свого часу ініціював у парламенті програми будівництва соціально доступного житла, обіцяє, що найближчим часом такі програми буде реалізовано й у Черкасах.

— Ми прагнемо, щоб наші фахівці гарантовано мали роботу в Україні, а не їхали за тридев'ять земель, скажімо, в ту ж Росію на заробітки, — зауважує Володимир Зубик, 54 роки.

Договір про співпрацю й отримання першого робочого місця у столиці обговорюють понад тисячу учнів обох навчальних закладів. Для молоді це шанс не лише працювати за спеціальністю й отримувати достойні гроші, а й можливість залишитися жити в Києві.

— Було б непогано, якби одразу після закінчення навчання можна було працювати, та ще й у столиці, — розповідає Владислав Сахно, 16 років. Він студент першого курсу Черкаського професійного будівельного ліцею. Опановує фах муляра-електрозварювальника ручного зварювання. — Заради майбутнього заробітку варто добре навчатися зараз. Я не боюся важкої роботи, адже так само важко працює слюсарем і мій тато. Якщо я зможу добре заробляти, то зможу й утримувати сім'ю, що для мене дуже важливо.

Керівництво профтехучилищ зауважує, що соціальні угоди їхні заклади укладають часто, але здебільшого з підприємствами, що виготовляють матеріали. З компанією-забудовником такий договір укладено вперше.

За словами директора Черкаського професійного будівельного ліцею Валентини Молоцило, тільки їхній заклад випускає фахівців за 12 будівельними спеціальностями, серед яких муляри, штукатурники, лицювальники-кахельники, монтажники гіпсокартонних конструкцій, електрозварювальники тощо. Ці спеціальності дають можливість працювати за близько 200 будівельними професіями.

— Уже через місяць наші учні зможуть проходити виробничу практику в Києві, адже будівельна компанія формуватиме нові об'єкти, — радіє Валентина Олексіївна за своїх вихованців. — Найкращих же учнів, гадаю, залишать працювати в столиці.

На підставі соціальної угоди найкращі учні вже цього тижня отримуватимуть підвищену стипендію 660 грн. Таких на сьогодні п'ятеро. Стільком же учням іншого навчального закладу поталанило отримувати подвійну стипендію. За словами виконувача обов'язків директора Черкаського професійного ліцею Наталії Слотіної, в профтехучилищі на "відмінно" навчаються близько 10% учнів, тому потрапити в п'ятірку найкращих шанси є в усіх.

— Для наших дітей це неабияке заохочення, адже більша частина учнів з незабезпечених сімей, — коментує Наталія Леонідівна. — Та й за шанс у майбутньому отримати роботу діти боротимуться.

Договір про взаємну співпрацю гарантує не лише забезпечення робочих місць для проходження учнями виробничої практики та виробничого навчання, а й надання першого робочого місця згодом. Також на підставі соціальної угоди компанія-забудовник сприятиме зміцненню матеріальної бази навчальних закладів. Так, Черкаський професійний ліцей отримає нову морозильну камеру на кухню, плити в гуртожиток, комплект меблів, а також сучасний мультимедійний проектор.

За словами народного депутата Володимира Зубика, загальнодержавна програма доступного соціального житла дає можливість набути будівельній галузі європейських стандартів, за якими власники квартир отримують готове житло "під ключ".

— Щоб у нашій країні будувалося якісне житло, потрібні висококваліфіковані кадри. Такі угоди дадуть змогу їх підготувати і не залучати дешеву робочу силу з-за кордону, — зауважує Володимир Володимирович.

Зараз ви читаєте новину «Компанія-забудовник братиме на роботу випускників черкаських профтехучилищ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути