понеділок, 23 квітня 2012 05:15

Каналізаційними стоками позаливало хати й криниці

"У Смілі на вулиці Карла Маркса криниці й погреби майже щотижня заливає міськими фекаліями. Через вулицю — труба каналізаційної системи. Буває щодня фонтани посеред дороги з фекаліями б'ють. Ремонтники приїдуть, дорогу перериють й мотузками стики в чугунних трубах заб'ють. Від такого ремонту через пару годин в іншому місці попливло. Оце в сусідський колодязь на тому тижні пішло дєрьмо, в людей позаливало погріб і колонку. Проблема в тому, що по нашій вулиці йдуть хоч і старі, але хароші чугунні труби. Тільки на з'єднаннях постійно рве, бо ті з'єднання забивали паклею. Ми вже заборонили комунальникам ремонтувати вулицю, доки ті не пришлють бригаду для капітального ремонту".

Сергій Хіміч, 50 років, м. Сміла

— Можна було б усі стики переробити на свинцеві, але для цього довелося б повністю перерити понад кілометр вулиці, — каже заступник міського голови Сміли Юрій Студанс. Під землею ще ж інші комунікації, зокрема водогін. Тому оптимально буде запустити всередину чавунних труб пластикові, меншого діаметра. За попередніми підрахунками для цього треба півтора мільйона гривень. Міський бюджет не потягне стільки. Наш голова це питання зараз вирішує в облдержадміністрації. Просить, щоб на сесії виділили з резервного фонду грошей.

Зараз ви читаєте новину «Каналізаційними стоками позаливало хати й криниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути