Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2009 19:13

Із поштового відділення винесли 282 тисячі гривень

Інкасатор "Укрпошти" 64-річний Віктор Сіренко загинув у поштовому відділенні села Геронимівка Черкаського району.

14 серпня близько 9.00 Сіренко заніс до відділення зв"язку гроші. 282 тис. грн призначалися для виплати пенсій жителям навколишніх сіл. На вулиці біля інкасаторської машини залишився водій Микола Литовченко. Пошта розташована в центрі села в старій цегляній будівлі із заґратованими вікнами.

— Злодій ждав, коли привезуть гроші. Усе село знало, що пенсії привезуть, — розповідає жінка, що живе поряд із поштою. Імені не називає. — Після нападу завідуючу пошти відливали водою. Казала, що злодій направив дуло на неї, щоб віддала гроші.

Злочинець у темних окулярах дочекався приїзду інкасатора з грошима і зайшов за ним до відділення. Витяг обріз мисливської рушниці та навів на завідувачку відділення Лідію Кучеренко. Вимагав віддати гроші. Сіренко кинувся на нього, зав"язалася бійка. Зі слів свідків, нападник вихопив в інкасатора пістолет. Вистрелив у Віктора Сіренка двічі. Інкасатор був у бронежилеті. Але оскільки стріляли впритул, жилет не захистив.  Забравши мішок із грошима, нападник вибіг на подвір"я. Там його чекав спільник. Удвох вони побили водія Миколу Литовченка. Сіли в інкасаторську машину і поїхали. Дорогою збили місцеву жительку.

За 20 хв. після пограбування з Черкас приїхала міліція, "швидка". Викрадений автомобіль знайшли в лісі поблизу села. Тіло Сіренка лежало на пошті до 16.00, доки в приміщенні працювали експерти.

Подробиці слідства в міліції не коментують. Справою займаються сотня міліціонерів. Слідчі заходять у кожну оселю, розпитують людей. Відділення зв"язку не працює.

Жодних коментарів не дають і в обласній дирекції "Укрпошти". Водія Миколи Литовченка на роботі немає. Його домашній телефон не відповідає.

— Вітя нічого не передчував. Того дня планував увечері поїхати на дачу, — каже дружина загиблого інкасатора Валентина Сіренко. — Довго чекала його з роботи. Потім колеги подзвонили, що його вбито. Профспілка допомогла поховати.

Віктор Сіренко жив із дружиною в Черкасах. Виховував двох онуків після смерті доньки.

За показами свідків правоохоронці склали фоторобот нападника. За допомогу в затриманні обіцяють винагороду 50 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Із поштового відділення винесли 282 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути