Ексклюзиви
понеділок, 28 травня 2012 05:45

Інвалідам "Азота" вручили візки

Автор: фото: Інна ІЩУК
  Почесний президент черкаського товариства ”Азот” Валентина Жуковська (друга праворуч)  сидить за столом із родиною Савченків.  У рамках свого соціального проекту вона подарувала Олександру Савченку  інвалідний візок
Почесний президент черкаського товариства ”Азот” Валентина Жуковська (друга праворуч) сидить за столом із родиною Савченків. У рамках свого соціального проекту вона подарувала Олександру Савченку інвалідний візок

18 травня почесний президент товариства "Азот" Валентина Жуковська вручила інвалідні візки колишнім працівникам заводу. На обліку ветеранської організації "Азота" — 2197 людей, із них 343 — інваліди.

О 13.30 до будинку Олександра Савченка, 66 років, під'їжджає Валентина Жуковська  разом із директором із персоналу підприємства Ігорем Сергієнком. Олександр Савченко пропрацював на "Азоті" 21 рік. Його дружина Раїса — понад 20 років.

— Це ми стільки незручностей людям створюємо, — каже Валентина Жуковська, 52 роки. Одягнена в світло-бежевий костюм.

— Та які ж це незручності подарунки дарувати? — заспокоює її помічник Анатолій Шеремета.

— Давайте вже будемо йти, а то люди чекають, хвилюються, — наполягає Жуковська. Чоловіки дістають картонну коробку з інвалідним візком. Усі піднімаються на четвертий  поверх. Першою заходить Валентина Борисівна.

— Ми б вам чимось хотіли допомогти, купили новий апарат, —  звертається до Олександра Савченка. Той сидить на інвалідному візку. — Думаю, буде вам зручніше.

Чоловіки пропонують розпакувати візок.

— Мені дуже приємно за вашу заботу. Дай Бог вам здоров'я, — дякує Олександр Іванович і  запрошує до столу.

На столі з білою скатертиною у вітальні розставлені тарілки з бутербродами, печивом та цукерками.

— Ой, навіщо ви це робили? — запитує Валентина Борисівна.

— А Саша казав, щоб я борщ зварила, — відповідає Раїса Савченко, 66 років. Валентина Жуковська дістає ящик з коробками цукерок "Ла карамель".

— Це вам також до столу. Можете в під'їзді роздати кожному. Ой, ми вам скільки клопоту завдали, — продовжує Борисівна.

— Та чого, у нас рідко такі гості. І подарунок треба прилити, — каже Раїса Аркадіївна. Приносить заварник із чаєм. Ігор Сергієнко відкриває шампанське, розливає у склянки.

— Келихів гарних нема, — вибачається Раїса Савченко.

— Та прекрасні келихи, — махає рукою Валентина Жуковська. — Ви так говорите, наче ми з космосу. Я навпаки бачу, що у вас усе так налаштовано, — натякає на бутерброди з червоною ікрою.

Цокаються. П'ють за те, щоб все було добре.

— Приходьте до нас частіше, — каже Олександр Савченко. — На другий раз наваримо картоплі в мундирах. Чисто по-українськи.

Підприємство планує забезпечити візками "азотівців", які цього потребуватимуть.

— Протягом липня ми ще придбаємо візки, кому вони необхідні, аби максимально полегшити життя таких людей, — каже Валентина Борисівна. — Це маленький внесок у ситуацію, але ми намагаємося кожного дня робити щось корисне людям.

Того ж дня Валентина Жуковська вручила головному лікарю Черкаської обласної дитячої лікарні Сергієві Маркову сертифікат на медичне обладнання на 7 млн 899 тис. 464 грн. З його допомогою сформують найсучасніший Центр реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи, аналогів якому немає в Україні. На Черкащині живуть 560 малюків, яким встановлено діагноз "дитячий церебральний параліч". А загалом реабілітації потребують 1,5 тисячі дітей із неврологічними порушеннями. Валентина Жуковська також відкрила гарячу лінію соціальної допомоги. Зателефонувавши за номером 59-01-40, люди можуть повідомити про свої проблеми, одержати консультації та необхідну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Інвалідам "Азота" вручили візки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути