четвер, 08 жовтня 2009 17:23

Хабар у кабінет Віктора Левицького приніс його заступник

Автор: фото з архіву обласного штабу партії ”Наша Україна”
  Працівники обласного штабу ”Нашої України” зібралися на пікнік за кілька місяців до президентських виборів 2004 року. Третій ліворуч — Віктор Левицький
Працівники обласного штабу ”Нашої України” зібралися на пікнік за кілька місяців до президентських виборів 2004 року. Третій ліворуч — Віктор Левицький

1 жовтня в робочому кабінеті затримали начальника головного управління юстиції в Черкаській області Віктора Левицького. Його підозрюють в отриманні хабара $20 тис. За версією правоохоронців, Левицький вимагав гроші за отримання дозволу на  нотаріальну діяльність.

Дружина затриманого Елеонора Левицька очолює управління внутрішньої політики облдержадміністрації. Вона впевнена, що хабар — це провокація з боку попередника її чоловіка — Германа Денисова. Останнім часом він працював заступником начальника управління юстиції.

— За порушення робочої дисципліни Віктор Казимирович зробив подання в Мін"юст на звільнення з роботи Денисова, — розповідає телефоном Елеонора Левицька. —  Там клопотання задовольнили. У п"ятницю він мав відпрацювати останній день. 1 жовтня Денисов заніс до кабінету чоловіка свою робочу папку. Поклав на стіл і швидко вийшов. А за мить до кімнати зайшли міліціонери. У папці лежали гроші. Мого чоловіка затримали. Але суд його звільнив. На папці, і тим більше на грошах, не було відбитків пальців Віктора. Мотиви помсти очевидні.

45-річний Герман Денисов підтвердив, що саме він заніс хабар до кабінету начальника:

20 тисяч доларів — не підстава, щоб затримувати порядну людину

— До мене звернулася людина й розповіла, що Левицький захотів передати  відповідну суму через мене. Я виконав цю забаганку. Розмову під час передачі грошей записав на диктофон. Є також запис слів Левицького, як він вимагав хабара. Віктор дуже жадібний на гроші. Він великий хабарник. Разом із дружиною вони вже проходили у справі по корупції. Сім"я живе поруч із губернатором, вони в добрих стосунках.

Віктора Левицького затримували слідчі управління з особливо важливих справ Генеральної прокуратури та працівники головного управління з боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ. Кажуть, що в затриманні також брав участь слідчий Генпрокуратури Петро Коваль, який п"ять років тому затримував Елеонору Левицьку. Тоді вона працювала в головному управлінні юстиції Черкаської області. Жінку підозрювали в корупції, тримали в СІЗО.

— Левицького схопили на гарячому, що називається впіймали за руку, — каже заступник генерального прокурора України Віталій Щоткін. — Однак суд швиденько звільнив його з-під арешту. Для них, бачте, 20 тисяч доларів — не підстава, щоб затримувати порядну людину.

Генпрокуратура готує апеляцію на рішення суду.

Віктор Левицький очолює обласний осередок Європейської партії. 2 жовтня його звільнили з посади начальника головного управління юстиції. Обов"язки керівника нині виконує його заступниця Ліна Пріхно.

За два гектари вимагали мільйон

На Черкащині в отриманні найбільшого хабара підозрювали голову Уманської районної ради Сергія Усика.

Його затримали разом із керівником сільгосппідприємства "Полянецьке" Андрієм Барабашем. Нібито вони вимагали 1 млн грн від підприємця за продаж нежитлового приміщення біля траси Тернопіль — Кіровоград і відведення під будівлю ділянки 2,6 га. Обох звільнили з-під варти.

Навесні 2008 року в Умані заарештували голову райдержадміністрації Петра Григоренка. Він нібито витребував $50 тис. за відведення землі.

Зараз ви читаєте новину «Хабар у кабінет Віктора Левицького приніс його заступник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути