Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2012 06:15

Готель здає номери помісячно

Автор: фото: Захар Колісніченко
  Черкаска Юлія Ілляшенко показує номер, який орендує з подругою в готелі ”Росава”. За місяць платять тисячу гривень
Черкаска Юлія Ілляшенко показує номер, який орендує з подругою в готелі ”Росава”. За місяць платять тисячу гривень

Від вересня у двозірковому готелі "Росава" у центрі Черкас можна орендувати номери помісячно. Двомісне помешкання коштує 1000 грн на місяць. Це дешевше, аніж винаймати квартиру. Зараз під житло здають сьомий поверх — 29 кімнат.

На першому поверсі кілька магазинів та офісів. Біля реєстратури акваріуми з екзотичними рибками. Є ресторан. Нагору піднімаюся ліфтом. У фойє стоять вазони. У коридорі килим.

Кімнату №703 орендують двоє студентів медичного коледжу: 17-річний Микола Мірошник та 16-річний Вадим Ковтуненко. Заселилися 10 днів тому.

— Ми знімали квартиру з бабой. Бо в коледжі для хлопців гуртожитку немає. То там тяжко. Баба капає на мозги. А тут добре, — каже Микола. Навчається на зубного техніка.

У кімнаті хлопчачий безлад — речі на стільцях, на підлозі. Пожильці дивляться новини по телевізору.

17-річний Сергій Бережний мешкає в "Росаві" чотири дні. Живе сам. За номер платить 1000 грн. У кожному такому є балкон, туалет, душ і мала ванна. У більшості — телевізор і холодильник.

— Як знайду ще когось, то буду платити 500, — говорить Сергій. Він навчається в Черкаському державному технологічному університеті.

— В університеті в такій кімнаті четверо живуть. Ніяких умов — ні стола, ні тумбочок. Туалету свого немає. Холодно. Тут добре. Здається навіть, у нас і міліціонери живуть. В мене, правда, кімната була без холодильника і телевізора, але поки що не маю в тому потреби.

У другому фойє кілька крісел у старих потертих чохлах. Такі ж вазони.

Менеджер із продажу реклами 24-річна Юлія Ілляшенко з подругою живуть у готелі понад місяць. Запрошує до кімнати. На стінах нові шпалери. Є холодильник, письмовий стіл, два ліжка, дві тумбочки і шафа без дверцят. Старий паркет накритий килимом.

— Холодильник і телевізор тут були зразу. Пропонували й постільну білизну, та ми не взяли, — розповідає Юлія. — Погано, що кухні немає. Але обіцяють зробити. Вже, здається, і плити поставили. Зараз обходимося мікрохвильовкою. Доки не включили опалення, були протяги. Зараз тепло, що я аж вікна відкриваю. І балкон мені подобається. З видом на Дніпро.

Мешканці не сплачують ні за воду, ні за тепло, ні за електроенергію.

— Поки що здаємо тільки один поверх. Буде більше бажаючих — стане більше номерів. Для гостей як готель можна залишити один-два поверхи. А всі інші поступово переобладнати під малосімейки, — говорить директор "Росави" 56-річний Микола Петренко. — Ми практично зробили кухню у 719-й кімнаті, вона посередині. Встановили електроплити, залишилося провести інструктаж. Наш заклад збудований під всесоюзний маршрут. У той час і готелів не так багато було, і туристів більше. Сьогодні ж заповнити його практично нереально. Більшість площі гуляє.

1300

гривень у місяць коштує оренда найдешевшої квартири у центрі Черкас. Ціни на квартири в інших районах починаються від 1100 грн. Інші готелі міста подібної послуги не пропонують, оплату беруть подобово. Місяць проживання в найдешевшому номері, наприклад, готелю "Дніпро" коштуватиме 11400 грн. У готелі "Україна" — 9870 грн. У "Центральному" — 3750 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Готель здає номери помісячно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути