четвер, 19 листопада 2009 17:45

Євгеній Головнич подарував тещі книгарню

У селищі Лисянка відкрили приватну книгарню "Кобзар". Магазин будували півтора року. Фасад має форму відкритої книжки. Тут продають популярні романи, підручники, привозять книжки на замовлення. Багато літератури українською мовою.

— Це єдиний у районі книжковий магазин. Збудував його бізнесмен Євгеній Головнич, — розповів селищний голова Олександр Вельбівець, 32 роки. — Відкриття приурочив до дня народження своєї тещі Катерини Дзюбан, яка тут торгує. Вона колись працювала продавцем у магазині "Книги". Нині в тому приміщенні біржа праці. Останні 15 років торгувала книжками в палатці на базарі.

Євгеній Головнич раніше створив у Лисянці службу таксі "Сольво". Скептики прогнозували банкрутство, а бізнес процвітає. Сім"я вірить, що книгарню теж чекає успіх. Селищний голова Лисянки першим придбав книжку в новому магазині.

— У області працюють вісім книжкових магазинів. Три — у Черкасах, скільки ж у Смілі, по одному в Умані та Христинівці, — каже начальник відділу продажу головного управління статистики в Черкаській області Вікторія Кухаренко, 35 років.

Чимало підприємців одночасно з канцтоварами торгують книгами. Щодо них облік не ведуть.

— Продавати одні книжки невигідно, ціни на них для багатьох недоступні, — говорить міський голова Шполи Юрій Плосконос, 51 рік. — А от торгувати різними товарами, в тім числі й книгами, тут можна мати певний зиск. У Шполі в трьох магазинах працюють відділи видавничої продукції. Наші люди менше читати не стали, багато літератури беруть з Інтернету.

Зараз ви читаєте новину «Євгеній Головнич подарував тещі книгарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути