Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 18:28

Для Катерини Слуцької зібрали 400 гривень

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
  Учасники автоперегонів на території колишнього військового аеродрому в Умані стоять у черзі, щоб здати гроші на дорогу на тренувальні збори чемпіонці України з карате Катерині Слуцькій. Гривні вкидають у багажник машини
Учасники автоперегонів на території колишнього військового аеродрому в Умані стоять у черзі, щоб здати гроші на дорогу на тренувальні збори чемпіонці України з карате Катерині Слуцькій. Гривні вкидають у багажник машини

На території колишнього військового аеродрому Умані 26 квітня в автоперегонах змагалися 50 автолюбителів із Кіровограда, Києва, Одеси, Тального, Монастирища, Бершаді, Гайворона та Христинівки.

Під час перегонів організатори змагань уманський автоклуб "Атлант" та громадська організація "Міст" зібрали 400 грн, щоб оплатити дорогу на тренувальні збори чемпіонці України із карате 17-річній Катерині Слуцькій. Торік дівчина стала п"ятою на чемпіонаті Європи.

— Ми відкрили багажник машини й запропонували кинути у нього хто скільки може, — каже 27-річний Олександр Дячук, засновник змагань в Умані. — Дівчина цього року стала чемпіонкою України з карате кіокушинкай серед юніорів.

— Я не очікувала, що мене так підтримають, — каже Катерина Слуцька. — У Кіровограді будуть проходити збори збірної України з карате кіокушинкай перед чемпіонатом Європи. Він відбудеться в травні в Болгарії. Протягом десяти днів члени збірної тренуватимуться тричі на день. Потім поїдемо на чемпіонат.

"Атлант" щорічно проводить мотокроси. Цього року вирішив організувати змагання із драгрейсінгу на дистанції 402 м — паралельні перегони з прискоренням по прямій. Щоб потрапити на них, потрібно мати машину, водійське посвідчення, пройти техкомісію та зареєструватися у організаторів.

— Під трек для перегонів переобладнали злітну смугу колишнього військового аеропорту, — розповідає Дячук. — По обидві її сторони поставили автомобільні шини. Фарбою зробили розмітку.

У кожному заїзді беруть участь два автомобілі. Перемагає той, хто першим  проходить дистанцію. Кращих визначали в кількох категоріях.

18-річний Дмитро Добровольський на "мазді" виборов перше місце серед авто з об"ємом двигуна 1,8 л. В категорії 2,2 л переміг 26-річний Андрій Харишук на "шкоді". У класі машин з об"ємом двигуна понад 3 л кращим став 24-річний Максим Пектін на БМВ. Переможці отримали грошові призи.

— Зараз плануємо організувати драгрейсінг серед любителів ретро автомобілів, — зауважив Дячук.

Відтепер змагання проводитимуть на аеродромі щосуботи.

Зараз ви читаєте новину «Для Катерини Слуцької зібрали 400 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути