четвер, 14 січня 2010 20:46

Директору школи погрожували звільненням

— Ми самі обирали свого директора, працюємо з ним уже 22 роки, а його ні за що хочуть звільнити, — скаржаться вчителі Тальнівської середньої школи N1. — А нашу школу злити з четвертою. Ми самодостатня школа. А дослухаються до думки колективу із 16 вчителів четвертої школи, ігноруючи думку нашого колективу із 75 вчителів.

Тальнівській школі N4 потрібно терміново залишити приміщення школи-інтернату, яке заклад орендував. На зустрічі з батьками та вчителями місцеві посадовці пообіцяли вирішити проблему. Одним із способів вирішення було об"єднання шкіл N4 та N1. Батьки та вчителі були проти цього.

— Начальник відділу освіти Володимир Синьогуб на початку навчального року казав про те, що наші школи можуть об"єднати, — розповідає директор школи N1 Володимир Нерубайський, 60 років. — Потім якось дзвонить пізно ввечері й каже, що завтра треба розмістити три класи з молодшими учнями школи N4 у нас і виділити окрему учительську для їхніх учителів. Бо їм у певні терміни треба залишити приміщення школи-інтернату.

Напередодні Нового року Нерубайський із Синьогубом визначили, які класи можна було б виділити для учнів четвертої школи.

— Ми нарахували вісім класів, куди б можна було розмістити дітей, — говорить Володимир Нерубайський. — Проблем із першими класами не було, бо в них вони навчаються в дитячих садках. Але вже 25 грудня в четвертій школі відбулися збори і через кілька днів я дізнався, що наші школи будуть об"єднувати. Потім дізнаюся, що мене звільняють із роботи, бо я ніби заважаю злиттю шкіл, а моє звільнення — найкращий вихід із ситуації.

На захист директора виступили всі працівники — близько 90 осіб.

Чому маленький колектив має керувати великим?

— Там працюють такі ж учителі як і ми, дехто з нашої школи туди перейшов, хто повернувся. Ми так само навчаємо дітей і діти в нас не гірші, — каже заступник голови профкому освіти Людмила Постоловська, 35 років. Чому маленький колектив має керувати великим? Ми свого директора не віддамо.

— Школа-інтернат воювала з ними три роки, а тепер і до нас дійшли. Чому в цій проблемі крайньою виступає наша перша школа? У нас діти теж гарно навчаються, є постійними переможцями олімпіад і конкурсів, — говорить заступник директора Людмила Черепенко, 49 років.— Ми не проти злиття, але треба щоб все було цивілізовано, а не захоплено рейдерським шляхом. Наш директор пропрацював на своїй посаді 22 роки. У нього є досвід керувати великим колективом. Наша школа розрахована на тисячу учнів. Зараз навчаються 600 дітей, тому розмістити їхніх 200 — не проблема.

Пропозицію розмістити дві школи в одному приміщенні Володимир Нерубайський відхиляє.

— Як ми можемо відвести їм крило? І спортзал, і майстерні, і комп"ютерні класи розміщені так, що їх не поділиш. А вони ж потрібні для навчання обом школам.

Після протестів учителів, Володимира Нерубайського повідомили, що посаду він не втратить. А педрада школи вирішила звернутися за допомогою до обласного керівництва. Написали чотири листи-звернення з підписами всіх учителів школи.

Володимир Синьогуб каже, що він теж підтримує утворення єдиної школи на чолі з Володимиром Нерубайським. Однак наполягатиме, щоб до керівництва новоутвореної школи обов"язково увійшов представник школи N 4.

Зараз ви читаєте новину «Директору школи погрожували звільненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути