понеділок, 18 липня 2011 05:00

Цукор продавали навпіл із землею

Минулої суботи двоє чоловіків приїхали червоним "москвичем" у село Онопріївка Тальнівського району. Пропонували цукор по 360 грн за мішок. На базарі він коштує на півтори сотні дорожче.

— Спочатку казали, що цукор дешевий тому, що зметений зі складу. Мовляв, є трохи землі, — розповідає 53-річна Оксана. — Потім перестали говорити. А народ наш який, коли дешеве, треба брати. При мені 69-річний Микола Мороз попросив розкрити мішка. Глянув і жахнувся, таке болото.

У мішках селяни побачили цукор наполовину змішаний із землею. У деяких були грудки.

— Я купив мішечок на горілку, — каже 48-річний Сергій. Прізвища не називає. — Там третина землі. Виходить, мішок стоїв би 550 гривень. Нічого не виграв. Тільки тепер не знаю, як ту землю вибрати.

— До мене теж під'їжджали, — згадує 45-річна Ніна Куцурук, касир сільської ради. — Машина зупинилася біля самої хати. Казали, що цукор зметений. Але я на нього навіть не дивилася. Краще переплачу якусь сотню й куплю на базарі нормальний.

Торговці їздили селом кілька годин. Потім подалися у бік Звенигородського району. У сільраді кажуть, що не контролюють приватних підприємців, які їздять.

— Інколи, якщо машина з півдня приїде кавуни міняти, то можуть зайти. Питають, у кого можна знайти якісну картоплю, — додає Ніна Куцурук.

Онопріївка — рідне село Сергія Терещука, депутата Верховної Ради від Блоку Литвина. Там живуть його батьки і родичі.

Зараз ви читаєте новину «Цукор продавали навпіл із землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути