Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2007 07:12

Ціни на молоко зростатимуть далі

До кінця року слід очікувати ще два етапи підвищення цін на молоко, запевняє маркетолог Черкаського молокозаводу "Юрія" Олександр Якимчук. Це стосується як закупівельних цін на сировину, так і цін на молокопродукти в магазинах.

— Це пов"язано зі зменшенням поголів"я худоби та, відповідно, з дефіцитом молока, — каже Олександр Якимчук. — Сьогодні завод закуповує молоко по 2 гривні 10 копійок за 1 літр. У цю суму входить собівартість продукції та витрати на доставку. Зараз попит перевищує пропозицію, тому подорожчання неминуче.

44-річний Віктор Жабко із села Рацеве Чигиринського району тримає корову. Щодня  здає до 15 л молока. По нього до господаря приїжджає односельчанин. Далі перепродає  переробникам.

— Зараз молоко приймають по 1 гривні 70 копійок за літр, — каже Віктор Іванович. — Буквально тиждень тому приймали по 1 гривні 30 копійок. Улітку нам платили по гривні. Але і зараз я не згоден із закупівельною ціною. Вона замала. Треба, щоб нам платили хоча б 2 гривні за літр... У мене з дружиною хоч і одна корова, але роботи біля неї хватає. Доглядаємо її, заготовляємо сіно на зиму. Це не те, що саме виросло на дереві.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на молоко зростатимуть далі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути