понеділок, 30 січня 2012 05:30

Через помилку акти на землю не дійсні

"Мені та ще 22 жителям вулиці Арсенальської у Смілі під час виготовлення державних актів на земельні ділянки зробили помилки. Підприємство "Славутич Пром" в акті нашу вулицю Арсенальську назвало Арсенальною. Ми одразу виявили помилку, але вже четвертий рік згадане підприємство відмовляється переробляти акти, посилаючись на те, що правильна назва вулиці Арсенальна. Але ж у Бюро технічної інвентаризації, в паспортному столі й у міській раді й наших паспортах зазначено саме вулицю Арсенальську", — говорить Анатолій Котляренко зі Сміли.

— Якщо в акті допущена помилка, тобто прізвище чи адреса власника землеволодіння не збігаються з паспортними даними чи зареєстрованою в держреєстрі вулицею, будинком, то такий акт вважається недійсним. Його слід скасувати й виготовити правильний, — каже 39-річна Галина Пляченко, нотаріус із Черкас. — Жодні розбіжності недопустимі. Навіть найдрібніша помилка в імені чи по батькові. Для виготовлення акта міська рада дає землевпорядній організації дозвіл, в якому вказані всі дані заявника, ту ж назву вулиці. От якщо в тому дозволі допущена помилка, то міська рада має її визнати й оплатити людям виготовлення нових актів. В іншому випадку затрати має понести виготовлювач актів. Якщо ж не вдається вирішити цю проблему таким чином, люди можуть звернутися до суду.

У міській раді пояснюють, що на сесії міської ради затвердили перейменування вул. Арсенальської на Арсенальну. Після відповідних узгоджень і внесення змін у Держреєстр, згадані акти будуть дійсні.

Зараз ви читаєте новину «Через помилку акти на землю не дійсні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути