четвер, 10 січня 2008 18:51

Болгарська компанія купила вітамінний завод

Наприкінці минулого року болгарська фармацевтична компанія "Сопфарма" оголосила про купівлю 75% пакета акцій уманського заводу "Вітаміни". Кажуть, акції оцінили в $10 млн.

— Вони на завод прийдуть після 15 січня. Тоді й будемо коментувати, — говорить 49-річна Віра Катрич, секретарка  директора заводу.

Заводчани сподіваються, що нові власники поновлять виробництво. Нині з п"яти цехів заводу працює лише два. Підприємство має борги з електроенергії та газу.

— Торік із серпня були проблеми з виплатами зарплат. Гроші давали із затримкою в декілька місяців, — розповідає 42-річна начальниця економічного відділу "Вітаміни" Олена Кононова.

"Сопфарма" — найбільший виробник лікарських засобів у Болгарії. 2000 року фірма відкрила представництво в Україні. Купівля "вітамінки" дасть можливість болгарам укріпитися на фармацевтичному ринку нашої держави. В колишньому Союзі уманський завод належав до трійки найпотужніших підприємств із виробництва вітамінів. Подейкують, що його директор Андрій Франчук родич колишнього зятя президента Леоніда Кучми Ігоря Франчука.

Зараз ви читаєте новину «Болгарська компанія купила вітамінний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути