понеділок, 24 червня 2013 07:15

"Білоусов трошки не справляється, бо занадто м'який"

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Анатолій Бондаренко: ”При Одаричі приватизували асфальтний завод, готель ”Черкаси” продали. Взяли майже 300 мільйонів гривень кредиту”
Анатолій Бондаренко: ”При Одаричі приватизували асфальтний завод, готель ”Черкаси” продали. Взяли майже 300 мільйонів гривень кредиту”

— Відставку Одарича організували я, Павло Карась і Олександр Радуцький. Готувалися близько чотирьох місяців. Про це ніхто не знав і ніхто не вірив. Чи приєднається Мельников (голова фракції Партії регіонів Ігор Мельников. — "ГПУ"), я не був певен до останніх трьох-чотирьох днів, — розповідає 38-річний Анатолій Бондаренко, голова обласної організації "Батьківщини".

Спілкуємось у кафе "Сладкарниця". Анатолій Васильович замовляє каву лате. 15 червня його та одного з лідерів обласного "Фронту змін" Максима Полякова обрали у політраду Об'єднаної опозиції ВО "Батьківщина" як представників від Черкаської області. Напередодні соратники закидали Бондаренкові співпрацю з владою під час зняття з посади екс-мера Черкас Сергія Одарича. Також ходили чутки, що він планує балотуватися в народні депутати по 194-му округу під час перевиборів.

Чим не догодив Сергій Одарич?

— При Одаричі приватизували асфальтний завод, готель "Черкаси" продали. Взяли майже 300 мільйонів гривень кредиту в Європейському банку реконструкції і розвитку. Гроші бралися для теплокомуненерго і водоканалу, плюс облігації для асфальтування доріг. Щороку місто платить відсотки по кредиту 7 мільйонів. Тіло кредиту треба гасити 2016 року. Це будуть складні часи для Черкас. Не знаю, чому депутати мовчали, коли брали ці кредити. Зараз обов'язки мера виконує секретар міськради Віктор Білоусов. Він порядна людина. Трошки не справляється, бо занадто м'який.

Якщо Віктор Білоусов за 100 днів не покаже результатів роботи, будете ініціювати його відставку?

— Готовий ініціювати його відставку, якщо побачу, що йде дерибан землі й комунального майна. Якщо за завищеними цінами надаватимуть послуги з благоустрою міста приватні підприємства.

Ви стали членом виконкому. Так готуєтеся до виборів мера?

— Мене спонукала до цього фракція. Я там для контролю. Коли буде воля моїх однопартійців, готовий взяти участь у виборах, не боюся. У мене рейтинг не набагато менший, чим у Одарича. Зараз маю вільний доступ до документів. Там жахливі речі. Тендери повигравали харківські фірми. Я чув, як заступник мера дзвонив у підприємство, яке виграло тендер на косіння трави. Просить — покосіть. Відповідь:"Дивилися "Гісметео" — завтра дощ, трава все одно виросте". Так не має бути.

Скільки мерів від БЮТ-"Батьківщини" є в області?

— Єдиний мер у Чорнобаї. Голів райрад немає. Були такі, що користувалися нашою підтримкою на виборах. Коли прийшли до влади, почали слухати голів держадміністрацій. У Лисянці так було. Слабкі зразу здалися.

Знайшли того, хто організував на вас замах торік восени? Як просувається справа щодо нападу на депутата Черкаської райради Олександра Яценка?

— У моїй справі винних не знайшли. Я вказав слідству на людей, яких вважаю причетними. Не знаю, чи перевірялася ця інформація. Спочатку я думав, що хтось пошуткував — кинув петарду, ходили з рідними, сміялися. А коли сказали, що то була бойова граната, — стало не смішно. Родина була з охороною певний час. Це була піар-технологія, щоб дискредитувати мене. Закинули гранату у двір. А тоді видали 105-тисячним тиражем листівки, де написали, що кільце від неї знайшли у Бондаренка в хаті.

Людину, яка напала на Олександра Яценка, відпустили. Справу, мабуть, теж закриють.

Зараз ви читаєте новину «"Білоусов трошки не справляється, бо занадто м'який"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути