четвер, 25 грудня 2008 19:56

Бджолярі принесли до школи по літрі меду

Бджолярі принесли до школи по літрі меду

— Мед — це продукт, який дає божа комаха — бджілка. Вона сама трудиться і нас навчає трудитися, — каже голова черкаського осередку Братства бджолярів Петро Мороз. Другий рік поспіль чоловік із колегами дарує дітям ці солодощі на новорічні свята.

У картонних коробках із написом "помідори" складені пластикові банки з медом. Бджолярі роздають їх першокласникам черкаської школи N21. Радять з"їсти впродовж тижня.

Дехто з дітей меду ніколи не куштував. Роздивляються подарунок і не знають, що з ним робити. Облизують пластикові банки.

У братстві 54 бджолярі. Кожен приніс по літрі солодощів для акції. Петро Мороз зауважує, так вони привчають маленьких дітей до меду.

— Виходить, що Україна займає четверте місце у світі по виробництву меду. А споживаємо лише 700 грамів на рік на душу населення. Порівняйте з японцями. Вони їдять по 34 кілограми.

Бджоляр Валерій Ємець — підполковник у відставці. Тримає велику пасіку в селі Новоселиця Чигиринського району. Цього літа до нього приїздили американці. Говорили, що ще ніколи не їли такого смачного меду.

— Там ці солодощі закуповує держава й роздає дітям у школі, — веде далі. — Мед ставлять поряд із хлібом та сіллю. Але в них немає такого, як у нас. Бо після термообробки й додавання ароматизаторів має зовсім інший смак.

Дружина пасічника Антоніна Ємець працює бібліотекарем у школі. Допомагає чоловікові на пасіці:

— У минулому році була в Австралії Апімондія. Це як Євробачення по музиці, тільки по меду. То наш акаційовий продукт узяв золоту медаль як найкращий у світі! — хвалиться жінка.

Братство бджолярів України існує із 2005 року. Його організатором та почесним президентом є Віктор Ющенко. Черкаський осередок створили 2006-го. Із 2007 року в обласному центрі влаштовують благодійну акцію "Святий Миколай — дітям!" Цьогоріч до неї долучилися Драбівський та Золотоніський райони.

Зараз ви читаєте новину «Бджолярі принесли до школи по літрі меду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути