четвер, 10 липня 2008 19:53

Ансамбль "Намистечко" відзначили за маловідомі пісні

Вокальний ансамбль "Намистечко" з райцентру Чорнобай посів перше місце на Міжнародному фестивалі дитячої творчості "Сонце. Радість. Краса" в болгарському місті Несебр. У конкурсі брали участь 11 колективів із України, Болгарії, Росії, Грузії, Молдови, Македонії.

— Коли ми виступали, голова журі побіг до звукооператора запитати, чи не під плюсівку (фонограму. — "ГПУ") співаємо, — розповідає керівник гурту Тетяна Жовтова, 52 роки. — Ми бачили, що найсильніші, але до останнього боялися, якби болгари не віддали перемогу своїм.

У "Намистечку" співають 11 учнів Чорнобаївської школи мистецтв. Виконують маловідомі українські народні пісні в естрадній обробці — "Рута руда", "Ти пливи, віночку", "Де ж ти, веснонько".

— Беремо пісні, які, як ми кажемо, ще не виспівані, — додає Жовтова.

Ще одну перемогу з Болгарії привіз піаніст із села Богодухівка 14-річний Юрій Кишка. Хлопець посів перше місце в інструментальних змаганнях. Окрім того, він та ще 13-річна Вікторія Кутова із села Іркліїв і 14-річний Руслан Верескун із Канівців стали дипломантами серед солістів. З-поміж 84 конкурсантів відзнаки отримали 12 виконавців.

Зараз ви читаєте новину «Ансамбль "Намистечко" відзначили за маловідомі пісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути