понеділок, 18 березня 2013 06:45

Якщо побратися на могильному комплексі, родина житиме щасливо

Автор: ФОТО: Роман Чорномаз
 

11 березня в Умані паломники-хасиди взяли шлюб на могилі рабі Нахмана. 20-річна Сара Фельге Емояль та 19-річний Ісраєль Равич познайомилися під час паломництва торік. Молода живе в Парижі, молодий — з американського Чикаго. Хасиди вірять: якщо побратися на могильному комплексі, родина житиме щасливо.

Сара вдягнула білу сукню з довгим шлейфом. Купувала її у Франції. Молодята після церемонії поїхали фотографуватися білим лімузином, узятим напрокат. Найдовше пробули у Софіївському парку.

На весіллі гуляли понад 170 осіб. Після укладення шлюбу святкувати поїхали до спеціально облаштованої зали, поділеної на жіночу та чоловічу частини. Жінкам, крім нареченої, заходити на чоловічу половину заборонено. Гостей пригощали випічкою, фруктами, курятиною та тушкованими овочами. Продукти купували у місцевих магазинах, що поряд із могилою рабі Нахмана. Там продають усе кошерне.

— Ми віримо, що рабі Нахман благословляє тих, хто приїздить в Умань і допомагає, — говорить Шимон Бускіла, 29 років. Він один із представників благодійного фонду рабі Нахмана в Умані. Торік теж уклав шлюб на могильному комплексі.

Наступного дня півтори тисячі паломників святкували в місті день народження рабі Нахмана. Більшість вірян прибули з Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Якщо побратися на могильному комплексі, родина житиме щасливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути