Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 17:44

300 бланків паспортів отримало Тальне

У Тальному без паспортів залишилося майже півтисячі жителів. Дефіцит паспортних бланків існує понад півроку.

— Люди одружуються, розлучаються, досягають повноліття — ідуть по паспорт. А їм відповідають, що нічим не можуть допомогти, — каже керівник апарату Тальнівської райдержадміністрації Віталій Карпук, 49 років. — Не можуть отримати своїх заощаджень, компенсацій, матері не мають допомоги за народження дитини.

Адміністрація написала звернення на ім"я губернатора Олександра Черевка й розраховує на допомогу.

— У паспортному столі 490 заяв на отримання паспортів, — продовжує  Карпук. — Найгірше, що серед цих невдах опинилися й 27 випускників шкіл. У вівторок усі вони брали участь у державному тестуванні. Замість паспорта носили свідоцтво про народження.

— Тим учням, які досі не мають паспортів, ми дозволили прийти на оцінювання зі свідоцтвом про народження й довідкою зі школи. Там має бути вклеєна фотографія, — коментує ситуацію начальник відділу освіти Володимир Синьогуб, 47 років.

Ті, що не мають паспорта, не зможуть вступити у вищі навчальні заклади. Синьогуб запевняє: до того часу всі одержать документ. А начальник паспортного столу 26-річний Ігор Голота повідомив, що у п"ятницю отримав у обласному центрі триста бланків паспортів.

— До цього впродовж півроку ми отримували по 10–20 бланків у місяць. В Черкасах мені казали, що така ситуація по всій Україні. Це Київ чомусь не друкував паспорти, — каже Голота.

Зараз ви читаєте новину «300 бланків паспортів отримало Тальне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути