вівторок, 12 листопада 2013 15:44

Руслана хоче зробити зі Львова місто хорів

Автор: фото: facebook
 

Руслана Лижичко зараз бере участь у шоу "Битва хорів". Воно стартувало минулої неділі. Співачка готує хор зі Львова.

"Я почула у свою адресу багато критики. Мовляв, ти співаєш. А диригувати - це зовсім інше, - розповіла співачка у Львові. - Але я хочу запевнити усіх, що умію це робити. Зараз зв'язалася зі своїми викладачами зі Львівської консерваторії і вони допомагають мені пригадати мої навички. Моя мама - також професійний диригент і найбільший наставник для мене. Тому я планую відродити львівську хорову традицію і зробити щось надзвичайне. Адже тут завжди були хори - "Гомін", "Дударик", "Черемош". Але вони більше відомі за кордоном, ніж у нас".

Руслана зізналася, що найважче з репертуаром. Тому що не всяку музику може співати хор.

"Над хором треба грандіозно попрацювати, щоб його захотіли послухати як сингл, закачати собі у плеєр. Це має бути надзвичайне аранжування. І треба відійти від стандартів. Але хор - це завжди надзвичайна енергетика. Повірте мені, людині, що живиться енергетикою співу. Коли слухаєш хор, тебе просто розриває. Інша справа, що це прекрасно слухати у залі. А от щоб це звучало в телевізорі, через інтернет, треба експериментувати. І ми це робимо. Я не хочу просто торгувати обличчям в тому шоу. Я хочу зробити Львів - містом хорів."

Найголовніше для хористів - навчитися імпровізувати голосом, переконана Лижичко. Так, як це робить Ніна і Тоня Матвієнко.

 

Зараз ви читаєте новину «Руслана хоче зробити зі Львова місто хорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути