середа, 03 березня 2021 10:10

Труну з тілом Чарлі Чапліна знайшли на пшеничному полі
5

3 березня 1978 року вдові коміка Чарлі Чапліна Уні зателефонував невідомий. "Труна в надійному місці", - заявив він і потребував викуп у розмірі 650 тис. швейцарських франків.

Напередодні, 2 березня 1978-го, сторож, обходячи територію цвинтаря, виявив, що могила Чапліна розрита, а труни в ній немає. Він повідомив про це поліцію.

Уна Чаплін була жінкою з характером. Заради шлюбу з 54-річним Чапліном вона, 18-річна дівчина, назавжди розірвала стосунки з батьком, драматургом, лауреатом Нобелівської премії Юджином О'Нілом, який не прийняв зятя.

"Чарльз вважав би смішною ідею платити за мертве тіло", - відповіла Уна Чаплін викрадачеві. Зловмисник дзвонив усім членам сім'ї. І щоразу зменшував суму викупу. Завдяки прослуховуванню поліції вдалося встановити, що викрадачі дзвонять з вуличного телефона-автомата, розташованого в Лозанні. Поліцейські стежили за всіма телефонними будками, щоб узяти злочинців під час чергового дзвінка.

Через місяць поліцейські затримали 1-го зловмисника. Ним виявився іммігрант з Польщі, автомеханік, 24-річний Роман Вардас. На 1-му ж допиті він видав свого спільника - вихідця з Болгарії, 38-річного Ганчо Ганева.

Останні 25 років свого життя Чарлі Чаплін провів у Швейцарії, в місті Корс’є-сюр-Веве.  У триповерховому особняку «Le Manoir de Ban» Чаплін жив разом зі своєю четвертою дружиною Уною, трьома синами і п'ятьма дочками.
Четверта дружина Чарлі Чапліна Уна О'Ніл була молодша на 36 років.  Вони одружилися у 1943 році, їй було 18, йому 54.  Разом прожили 34 роки, до самої смерті Чапліна. Фото: npg.org.uk
Чарлі Чаплін помер 25 грудня 1977 року у віці 88 років.  Церемонія прощання на кладовищі в Корс’є-сюр-Веве,  в Швейцарії.
Труну з тілом Чапліна було викрадено з кладовища через два місяці після його смерті.
Викопана труна на пшеничному полі, в якій було тіло Чарлі Чапліна.

Викрадачі зізналися, що на ідею викрадення труни їх наштовхнула новина про велику спадщину, яку актор залишив членам сім'ї. Статки Чапліна оцінювались у $40 млн. Спосіб вони вичитали в газетах, в яких у той час багато писали про викрадення тіла міланського багатія Сальваторе Матаресси.

Спочатку грабіжники не планували вивозити труну з кладовища. Вони планували закопати її на пів метра глибше, а отримавши викуп, повідомити про свою хитрість. Але тієї ночі був дощ. Викрадачі завантажили труну у фургон і закопали її на пшеничному полі за 15 км від кладовища і в кілометрі від будинку Чапліна.

Коли викрадачів привезли на місце, щоб вони показали, де сховали труну, ті зізналися, що не пам'ятають, де саме копали. Поліцейським довелося шукати домовину з міношукачем.

17 травня 1978 року відбулася повторна церемонія похорону. Щоб уникнути нових спроб потривожити померлого, могилу Чапліна залили бетоном.

"За порушення спокою покійних і спробу вимагання" Роман Вардас був засуджений до 4,5 років позбавлення волі, Ганчо Ганев отримав 1,5 роки умовно.

2008-го будинок співачки й актриси Кортні Лав пограбували. Злочинці забрали не тільки гроші й коштовності, а й викрали останки колишнього чоловіка Лав - соліста групи Nirvana Курта Кобейна.

Лав була на межі самогубства: "Це було все, що залишилося у мене від чоловіка. Я брала останки з собою всюди, щоб відчувати, що Курт як і раніше зі мною. Тепер у мене таке відчуття, що я втратила його вдруге".

Прах музиканта вдалося знайти за кілька місяців у художниці з Німеччини Наталії Штелльмах. Поліції вона заявила, що придбала його у "невідомої особи" для особливої мети. З'ясувалося, що Наталія збиралася викурити прах Кобейна, щоб звільнити його душу від "інформаційного цирку", який ніяк не вляжеться з моменту його смерті.

Зараз ви читаєте новину «Труну з тілом Чарлі Чапліна знайшли на пшеничному полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути