пʼятниця, 10 лютого 2012 10:15

Американські лінгвісти відкрили "ефект герцогині Кембриджської"

Американські лінгвісти відкрили "ефект герцогині Кембриджської"

Лінгвісти з американської організації Global Language Monitor склали традиційний список слів, які формують картину сучасної модної індустрії. У 2012 році рейтинг, що складається з двадцяти позицій, очолило словосполучення, пов'язане з дружиною принца Вільяма Кейт Міддлтон.

Як повідомляється на офіційному сайті об'єднання вчених, в 2012 році головним словесним модним трендом стало словосполучення "ефект герцогині Кембриджської". Під цим виразом мається на увазі позитивний вплив дружини британського принца на модну індустрію і ринок одягу і аксесуарів.

За словами модного експерта Global Language Monitor Беккі Пейек, зараз мода орієнтована на яскраві, жіночні та витончені образи, - і все це завдяки "ефекту герцогині Кембриджської".

Примітно, що Міддлтон очолила список модних словесних тенденцій вже вдруге поспіль - раніше цього не вдавалося зробити нікому. У 2011 році Кейт вдалося стати законодавцем словесної моди завдяки підготовці до весілля з принцом.

Крім Кейт Міддлтон в список потрапила і її сестра Філіпа (скорочено - Піппа). Вона посіла п'яте місце, що відбулося завдяки частій згадці в пресі та блогосфері її сідниць (тема фігури Піппи почала активно обговорюватися після весілля Кейт та Вільяма, на яке сестра нареченої прийшла у вузькій білій сукні).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина принца Вільяма подумає про спадкоємця в наступному році

Крім того, в топ головних слів про моду потрапили такі вирази як "бліді кольори", "оновлений денім", "африканські принти", "вінтажний стиль 1940-х", "піжами" та інші.

Списки часто вживаних у фешн-сфері слів Global Language Monitor протягом декількох років складає напередодні старту нового модного сезону. Нинішній модний сезон відкривається в четвер, 9 лютого, в Нью-Йорку.

Рейтинги слів складаються за підсумками аналізу частоти використання тих чи інших слів в друкованих та електронних ЗМІ, блогах, соціальних мережах та інших онлайн-ресурсах.

Зараз ви читаєте новину «Американські лінгвісти відкрили "ефект герцогині Кембриджської"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути