Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2012 17:36

"Я сподіваюся, що ви залишитеся сильними" - Пол Маккартні підтримав Pussy Riot

"Я сподіваюся, що ви залишитеся сильними" - Пол Маккартні підтримав Pussy Riot
"Я дуже сподіваюся, що російська влада буде дотримуватися принципу свободи слова" Фото: Reuters

Пол Маккартні написав листа на підтримку заарештованих учасниць групи Pussy Riot. "Я сподіваюся, що ви залишитеся сильними і впевнений, що я, так само як і багато інших людей, які, як і я, вірять у свободу слова, зроблять все можливе для того, щоб підтримати вас і принцип свободи творчості", - йдеться в посланні. Лист на своїй сторінці в Facebook опублікував продюсер Олександр Чепарухін.

У своєму зверненні Маккартні висловив сподівання, що російська влада відпустить Надію Толоконнікова, Марію Альохіну і Катерину Самуцевич. "Я дуже сподіваюся, що російська влада буде дотримуватися принципу свободи слова", - підкреслив він.

Учасниці Pussy Riot звинувачуються в хуліганстві. У лютому вони виступили в Храмі Христа Спасителя, де виконали частину пісні "Богородиця, Путіна прожени". Відеоролик був опублікований в інтернеті.

У березні дівчат заарештували. Відтоді вони знаходяться в московському СІЗО. 17 серпня Хамовнічеський суд винесе учасницям Pussy Riot вирок. Державний обвинувач зажадав засудити їх до трьох років позбавлення волі кожну.

На підтримку панк-групи виступили багато музичних колективів і виконавців, в тому числі Мадонна, Стінг, Red Hot Chili Peppers, Franz Ferdinand, Бьорк, Патті Сміт та інші. Група Anti-Flag, відома своїми лівими поглядами, записала кавер на пісню "Богородиця, Путіна прожени". Свій кавер також записала російська група "Барто" спільно з КаЧем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надію Толоконнікову з Pussy Riot кличуть в український Playboy

Крім того, Мобі висловив жаль, що в Лос-Анджелесі не відбудеться акція на підтримку Pussy Riot. 17 серпня акції на підтримку групи пройдуть в 43 містах світу.

Зараз ви читаєте новину «"Я сподіваюся, що ви залишитеся сильними" - Пол Маккартні підтримав Pussy Riot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути