середа, 24 березня 2010 17:38

Запровадили нові правила паркування

У березні набули чинності єдині правила паркування на платних парковках.

Їх затвердили постановою Кабміну N1342. Нові правила не передбачають 5–10 хв. безплатної затримки на стоянці. Як і раніше, паркувальник та власник майданчика не несуть відповідальності за цілісність машини.

Однак тепер вони зобов"язані поставити на в"їзді шлагбауми та паркомати, що прийматимуть готівку та картки. Майданчики мають позначатися дорожніми знаками та суцільною синьою смугою на проїзній частині і бордюрі. Вона відокремлює парковку від дороги і тротуару. На щиті-інформаторі має бути вказаний телефон, адреса організації, якій належить парковка, вартість паркувального збору і послуг за утримання майданчика.

Якщо водій не заплатить за стоянку одразу або не покладе чек у лівому нижньому кутку лобового скла, паркувальник має право заблокувати машину. Але перед тим має перевірити у базі даних, чи не заплатили за стоянку через СМС-повідомлення.

Водій, авто якого заблокували, має подзвонити до оператора стоянки. Той зобов"язаний прибути протягом однієї години та зняти замки з коліс. Якщо запізниться, водій звільняється від оплати. Але доведеться заплатити за розблокування та 51 коп. паркувального збору. Водій має право відмовитися платити. Тоді представник оператора за присутності двох свідків складає акт і звільняє машину.

У центрі Києва година стоянки коштує 10 грн, як і було. У середній зоні — 7 грн/год. На околицях — 5.

Зараз ви читаєте новину «Запровадили нові правила паркування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути