середа, 10 лютого 2010 18:01

Відкупитися від даїшника не вдасться

Державтоінспекція більше не закуповуватиме пристрій контролю швидкості "Візир". Тепер користуються 70 сертифікованими приладами.

За рік-два на дорогах установлять 5 тис. стаціонарних апаратів фотофіксації порушень, обіцяє керівник Департаменту ДАІ Сергій Коломієць, 50 років. Фотографуватимуть проїзд на червоне світло, виїзд на зустрічну смугу, перевищення швидкості. Інформацію автоматично оброблятиме електронний сервер. Тому відкупитися від даїшника не вдасться.

Патрульні авто ДАІ обладнують ПОС-терміналами, щоб водії-порушники оплачували штрафи на місці банківською карткою. Прилад заряджається від гнізда автозапальнички. Інспектор має ввести в термінал номер постанови про штраф та суму. Після того водій натискає пін-код своєї картки. Крім штрафу, у середньому це 350–400 грн, треба внести 3% банківської комісії. Водієві видають квитанцію. Перші 10 терміналів надійшли даїшникам Дніпропетровська.

Платити на місці швидше і надійніше, запевняють у міліції. Гроші за 5 хв. надійдуть на рахунок ДАІ, а не на інший — помилково. Відтак на машину не накладуть заборону.

Зараз ви читаєте новину «Відкупитися від даїшника не вдасться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути