вівторок, 13 грудня 2016 00:50

Українці стали купувати більше вживаних машин

Минулого місяця в Україні продали в 2,9 разу більше вживаних автомобілів, ніж у листопаді торік. Такі дані оприлюднили в Укравтoпрoмі.

Усьогo в листопаді 2016-го зареєстрували 13 648 машин. Із них 35% уживаних — 4 746.

Найпопулярніші моделі ненових авто — "ЗАЗ Ланос", "ВАЗ 21099" і "ВАЗ 2106". Здебільшого купують автівки, старші 7 років.

— Українці стали більше купувати вживані машини через стабілізацію в країні. У 2014–2015 роках люди не знали, що буде з Україною. Про придбання авто навіть не думали. А зараз ситуація в державі налагоджується, — каже 52‑річний Олег Назаренко, голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів. — Ринок став більш цивілізованим. Раніше купували "кота в мішку" — вживаний транспорт міг бути в розшуку або під заставою. У липні Кабмін ­дозволив автосалонам торгувати неновими машинами. А в жовтні сервісні центри МВС відкрили доступ до своїх реєстрів для Мін'юсту. Це дає змогу при купівлі-продажу вживаного авто одразу з'ясувати, чи перебуває воно в лізингу, кредиті або в розшуку. Продажі старих машин зростатимуть, бо ринок нових також ростиме. Думаю, на 25–30 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «Українці стали купувати більше вживаних машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути