середа, 09 вересня 2009 18:08

Працівникам підприємств-банкрутів відмовлять у автокредиті

Кредити на нові машини видають дев"ять банків. Позику отримує лише той клієнт, який може сплатити самотужки чверть вартості автомобіля.

27-річний Олег Валько зі столичного Лісового масиву на початку серпня придбав "Ніссан Альмера". Кредит оформив в автосалоні на Дніпровській набережній.

— У них акція — позику на два роки видають під нуль відсотків, — каже. — Але треба заплатити половину вартості машини. Я мав 80 тисяч гривень. Міг купити "ладу" чи "ланос", але хотілося щось краще.

Ціна "Ніссана" —  130 тис. грн. Олег сплатив 65. Тисячу віддав за послуги нотаріуса. У 10 тис. обійшлася страховка КАСКО. Потім уклав кредитну угоду з "Індекс-банком". За два дні вирушив додому на новенькій іномарці.

— Маю щомісяця платити банкові три тисячі гривень, — каже Валько. — Машиною задоволений — простора, зручна, потужна. З кондиціонером і гарними динаміками.

Із середини червня в автосалонах "Укравто" безвідсоткові позики видають на купівлю "шевроле", "опелів", "мерседесів", "рено" та "кіа". Кредитує "Астра-банк". Початковий внесок — від 25% вартості. Термін кредиту — до семи років.

Щоб оформити кредит, треба більше документів, ніж торік. Банки вимагають паспорт, код та довідку про доходи. Крім того, ще й дані про доходи членів сім"ї, нерухоме майно, ксерокопії трудових книжок подружжя, довідки про борги перед іншими банками позичальника або членів сім"ї.

— Позику не дадуть, якщо по якомусь раніше оформленому кредиту є непогашена заборгованість, — розказала консультант Наталя в автосалоні компанії "Уахолдинг" на вул. Драйзера. — Відмовлять працівникам підприємств, що на грані банкрутства. Бо якщо людина втратить роботу, то не зможе повернути кредит. Крім того, зарплатня позичальника має бути більшою за щомісячний платіж за машину на суму прожиткового мінімуму — 669 гривень.

Банки вимагають дані про доходи членів сім"ї, нерухоме майно, ксерокопії трудових книжок

В автосалоні "Уахолдингу" пропонують дві кредитні програми — на два і сім років. В обох випадках перший внесок — 25% вартості машини. Менеджери магазину детально пояснюють відвідувачам умови кредитування, роздруковують графіки платежів та видають проекти кредитних угод. Володимир Тимофійович, 34 роки, з Троєщини саме підписує документи на кредит.

— Хочу взяти "Кіа Черато" на два роки, — каже він. — Гроші дають під 20 відсотків річних. За два роки переплата складе 16 тисяч. Для машини, вартістю 108 тисяч гривень, це не так і багато.

Зараз ви читаєте новину «Працівникам підприємств-банкрутів відмовлять у автокредиті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути