четвер, 05 серпня 2010 05:29

Половина учнів мотокурсів — дівчата

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Киянка Світлана Жахалова проходить 18-те заняття з інструктором Ярославом Майдановичем. Зазвичай дівчатам вистачає 12 занять
Киянка Світлана Жахалова проходить 18-те заняття з інструктором Ярославом Майдановичем. Зазвичай дівчатам вистачає 12 занять

На парковці перед розважальним центром "Блокбастер" двічі на тиждень розставляють яскраво-червоні фішки. Тут вчаться їздити мотоциклісти.

Половина з них — дівчата. Їздять повільно. Інструктор ходить слідом, притримує на поворотах.

— Категорію В на водіння легковика я отримала давно. Але машину не люблю, — каже киянка 38-річна Світлана Жахалова. — В Інтернеті надибала блог дівчини, яка описувала поїздки на мотоциклі. І собі закортіло. Але я бездарна. Уже 18 заняття, а ніяк не навчуся. На місці інструкторів вже давно себе вбила б. Попервах падала, ноги були сині. Щоб їхати швидко і прямо, розуму багато не треба. Маневрувати — складніше. Я на велосипеді не вміла їздити. — Рідні проти. А син чекає, що я його в школу на мотоциклі возитиму. Після курсів хочу купити "ямаху". Поїду в Крим.

У мотошколі "Сейф райдинг" треба пройти 10 занять. Дівчатам — 12 або й більше. Спочатку проводять 5-годинний семінар про безпечне водіння. Пояснюють будову мотоцикла, як можна підремонтувати його самотужки. Далі практичні заняття. Вчать їздити в щільному потоці машин, правильно входити в повороти.

— Не можна скидати швидкість, коли гальмуєш. Найважче навчитися маневрувати й не падати. Ще вчать, як уникнути аварії, — продовжує Світлана.

У Києві базовий курс мотоводіння коштує 2,6 тис. грн. Навчають на мотоциклах "ямаха" і "дукатті". В обласних центрах курси дешевші — 550–800 грн.

— Щоб отримати права категорії А, в ДАІ здають теорію й техніку водіння. На майданчику учень має проїхати "вісімку", — пояснює керівник школи Ярослав Майданович, 27 років. — Якщо є відкрита категорія В, то здають тільки водіння.

Зараз ви читаєте новину «Половина учнів мотокурсів — дівчата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути