вівторок, 12 липня 2016 00:40

Парад старовинної техніки проводитимуть щорічно

Автор: Володимир Мукан
  Перший радянський легковик із несучим кузовом ”Победа” ГАЗ-20 їде в колоні ретро-автомобілів. Це рідкісна версія з відкидним дахом, випущена 1950 року. За нею — найстаріший учасник параду ”Мерседес-Бенц w170” 1930-х. Має дерев’яний каркас
Перший радянський легковик із несучим кузовом ”Победа” ГАЗ-20 їде в колоні ретро-автомобілів. Це рідкісна версія з відкидним дахом, випущена 1950 року. За нею — найстаріший учасник параду ”Мерседес-Бенц w170” 1930-х. Має дерев’яний каркас

77 машин взяли участь у параді ретротехніки в Києві. Серед них — автомобілі, автобуси, тролейбуси, мотоцикли і трамвай.

Сформували колону поблизу метро Шулявська. Рушили в центр за "Волгою" для супроводу літаків в аеропортах. На ній установлена жовтогаряча мигалка. Це авто — з Державного музею авіації.

Біля універмагу "Україна" звернули на Бульварно-Кудрявську. Туди під'їхав дореволюційний трамвай з однією фарою. Такий працював у столиці з 1892‑го. За ним колона рушила до місця збору. Там влаштували виставку старовинних машин.

— Такий парад відбувається в Києві вперше. Хочемо зробити його щорічним. Проводити між нашими весняним і осіннім фестивалями старовинної техніки "Олд кар ленд", — розповідає один із організаторів заходу 47-річний Вадим Навроцький. — Відбирали не більше двох однакових машин, щоб колона була різноманітна.

Найстаріший автомобіль параду — "Мерседес-Бенц w170" 1930-х років. Його кузов мав дерев'яний каркас, який із часом псувався. Тому збереглося небагато таких машин. Вперше у заході взяла участь рідкісна "Шкода-100" 1975 року в оригінальному стані. В Києві ця модель з'явилася два тижні тому. У ній двигун розташований ззаду і багажник — спереду.

Попереду автобусів їхав ЛАЗ-695Б 1961 року.

— Такий в Україні зберігся лише один. Решту порізали на брухт. Я придбав його й переобладнав у кав'ярню. Він у мене викликає приємні спогади дитинства, — каже Вадим Навроцький.

Найстаріший автобус параду — ЗІС-155. Такий працював у столиці у 1950-х. Його відреставрувало підприємство Київпастранс.

Зараз ви читаєте новину «Парад старовинної техніки проводитимуть щорічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути