Ексклюзиви
вівторок, 13 червня 2017 06:00

На старовинних машинах влаштували перегони

Автор: Володимир Мукан
  Ретроавтобус ЛАЗ 1961 року їде центром Львова. Прибув із Києва своїм ходом. Подолав понад 500 кілометрів. У дорозі тримав середню швидкість 70 км/год.
Ретроавтобус ЛАЗ 1961 року їде центром Львова. Прибув із Києва своїм ходом. Подолав понад 500 кілометрів. У дорозі тримав середню швидкість 70 км/год.

У неділю у Львові перекрили рух на декількох вулицях. Тут проводили перегони на ретроавтомобілях. Участь взяли понад півсотні машин. Вони мали зробити чотири кола відведеною для перегонів дорогою. Кожне коло треба було подолати за 310 с.

Машини поділили за класом. У кожному екіпажі були пілот і штурман. На старті видавали спеціальний GPS-блок, який фіксував швидкість машин, час прибуття й відправлення. Перемогу отримував екіпаж, який набрав найбільшу кількість балів. Враховували час, дотримання правил проїзду траси та інші показники.

— Наш екіпаж удруге перемагає у своєму класі на перегонах у Львові. Торік ми також виграли кубок. У цих змаганнях потрібно тримати на контролі швидкість, не перевищувати її. І при цьому показати найкращий час. Важливі не лише певні навички водіння, а й робота штурмана, — говорить киянин 33-річний Сергій Варенко, власник чехословацької "Татри-613" 1976 року. Він брав участь у перегонах під №77 у класі автомобілів С. Його штурманом був Ігор Воровський із клубу технічної класики "Олд кар сервіс".

400 кінських сил у 8,3-літровому двигуні "Кадилака Ельдорадо Біарітц Конвертейбл" 1975 року. Це найпотужніший серійний кабріолет у світі. Машину привіз у Львів на фестиваль ретроавтомобілів запорізький клуб "Фаетон". Споживає таке авто понад 20 л бензину на 100 км.

Автобус відреставрували з точністю до оригіналу

Окрім автомобілів, на фестиваль ретроавтомобілів "Леополіс гран прі 2017" привезли й автобуси.

— Я цього разу приїхав ЛАЗом 1961 року випуску. Він відреставрований із точністю до оригіналу. Такий зберігся єдиний в Україні. Для мене дуже важливо, щоб автобус, зроблений у Львові, через 56 років знову повернувся сюди, — говорить його господар і власник проекту "Кофейбус" 49-річний Вадим Навроцький із Києва. — Своїм ходом ЛАЗ добре доїхав із Києва до Львова. А ось назад йому не дуже хотілося — кілька разів капризував. У Львові він викликав жвавий інтерес, особливо серед людей старшого покоління. Вони пам'ятають такий транспорт на маршрутах. У декого родичі працювали на Львівському автобусному заводі.

Зараз ви читаєте новину «На старовинних машинах влаштували перегони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути