четвер, 04 серпня 2011 06:45

На скутерах об'їздили всі пам'ятки Рима

Мотоцикли та скутери можна взяти напрокат. У столиці їх пропонують понад десяток фірм.

— Сезон починається навесні, закінчується в осінні холоди. Наші клієнти — люди до 30 років. Найчастіше моторолери орендують на вихідні для розваг. Часто це пари, хлопець і дівчина. Їздять за місто. На мопед легко сядуть дві особи середньої комплекції, — розповідає Яна Носкова, 24 роки. Вона працює в пункті прокату на Пейзажній алеї, в центрі столиці.

— Один приїжджий брав у нас скутери кілька разів. Приїздив до Києва у справах. Казав, що йому треба бути у п'яти місцях за день. Завдяки скутеру виходило. Це дешевше, ніж на таксі. Мотор моторолера бере два літри пального на сто кілометрів.

29-річний Валерій Лубчак зі столичного житломасиву Позняки минулого літа відпочивав в Одесі. Брав скутер напрокат, щоб їздити містом:

— Потім ще й у Києві пару разів брав. Поїздив трохи, щоби перевірити, які вони — київські дороги. Враження переповнювали. Моторолер добре прискорюється, маневрений. Проїхався зі своєї околиці у центр Києва. Ледве машина не збила. Потім іще кілька днів їздив. Мало не щодня якісь стреси. Пішоходи вибігають просто перед тобою. Моторолер же їх зіб'є так само, як і авто. Зате у заторах ця техніка вигідна, бо можна проїхати поміж машинами. Я вирішив купити моторолер.

Придбав уживаний моторолер "хонда" з ретро-дизайном. Заплатив 14 тис. грн. Потім купив іще один для подруги Ірини.

— Моторолери "ночували" у під'їзді. Я їх прив'язував ланцюгами. Через три місяці їх украли.

Жителька столичної Оболоні Ольга, 29 років, минулого літа орендувала скутер у Євпаторії в Криму. Платила 300 грн за добу.

"Пересуватися на мотику по курортних містах із вітерцем — саме воно. Але ж ті скутери ламаються. Піді мною заглох на другий день. Бензин є, а не заводиться. Мій хлопець три кілометри штовхав скутер пішки до пункту прокату. Там півгодини сперечалися, що це не ми його зіпсували, а скутер сам зламався", — пише Ольга в інтернеті на forum.turizm.ru.

— Раніше удвох їздили до столиці Італії. На скутерах об'їздили всі пам'ятки Рима. Орендували по 27 євро за добу. У вартість входить автостраховка КАСКО і страхування життя, — говорить.

У Києві моторолер можна взяти на годину. Це коштує від 50 грн. Якщо на добу, 250–300 грн. Оренда спортивного мотоцикла обійдеться щонайменше у 800 грн. Пропонують переважно японську техніку. Вона надійніша. У пунктах прокату беруть завдаток, від 2,8 тис. грн. Роблять ксерокопію паспорта. Підписують угоду. Коштує 5 грн за год. або 10 грн за добу. Треба водійське посвідчення А1. Шолом теж дають напрокат. Техніку дають із повним баком пального. Перед здачею так само потрібно заправити.

— Ми працюємо чотири роки. Кілька разів скутери пропадали. Наприклад, хлопчина років 18 не повернув. Шукали його і скутер, але не знайшли. Швидше за все, він розбив нашу техніку, — згадує Яна Носкова.

Зараз ви читаєте новину «На скутерах об'їздили всі пам'ятки Рима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути