Ексклюзиви
середа, 18 лютого 2009 17:58

На сімейному авто можна перевозити речі завдовжки понад три метри

"Фіат Добло" та "Рено Кенгу", легковики з кузовом "універсал", вважають  сімейними авто. Вони економічні, мають великий багажник. 28-річний Ігор Ковтун із Києва 2 роки їздить на "кенгу":

— Усередину легко вміщується дитяча коляска, причому складати її не треба. — У "седан" її ледве вставиш. А коли їдемо на природу, повністю завантажуємо задню частину авто сумками. Задні сидіння складаються — і салон перетворюється на великий багажник. За містом двигун бере 7 літрів бензину на 100 кілометрів. Мінус машини — запчастини дорогі. Останнім часом ціни на них зросли вдвічі.

Киянка Ольга Васильченко, 32 роки, їздить на "Фіаті Добло":

— У машини високий кліренс, тому добре проходить бездоріжжя. А от підвіска жорстка. Якщо авто незавантажене, пасажири на задніх сидіннях добре відчувають вибоїни. Але в місті дискомфорту немає.

Запчастини для "рено" подорожчали вдвічі

Обидві моделі мають високу стелю. Тому над передніми сидіннями "фіата" та "рено" є поличка. Тим, хто сидить ззаду, зручно. Великі вікна забезпечують добру оглядовість, особливо під час перешиковування із ряду в ряд. Добре видно, що робиться позаду автомобіля. У "рено" бічні дзеркала більші.

У "добло" та "кенгу" базової комплектації задні бічні двері є лише з правого боку. Вони розсувні, на рейках. Можна замовити й дорожчу комплектацію, з пасажирськими дверима з обох боків.

Ковтун та Васильченко випробували авто одне одного. Кажуть, функціонально машини одинакові. Та є й різниця. Ольга, їдучи на чужому "Рено Кенгу", мусить шукати перемикач передач. У її "фіаті" він піднятий на центральній консолі.

— Мені сподобалось кермо "рено", воно дуже інформативне, — ділиться враженнями жінка. — За найменшим його порухом машина відразу змінює траєкторію. А до важеля перемикання передач доводилося б звикати. Педаль газу тут як у "фіата". Торпеда та двері "кенгу" під час руху скриплять набагато більше. Але це, можливо, через пробіг. Мій "фіат" проїхав 40 тисяч кілометрів, а Ігореве "рено" — 140 тисяч.

Ігореві сподобався важіль перемикання передач "добло". Мінус цієї моделі — висока посадка на задні сидіння.

— Моя 77-річна бабуся їздить лише спереду, бо на заднє сидіння їй залізти важко. Та й виходити не краще, — підтверджує Ольга.

Задні двері "фіата" суцільні. Відкриваються, піднімаючись угору. У "Рено Кенгу" ці двері складаються з двох стулок.  Також модель має люк у задній частині стелі. Його можна відкрити або зняти. Тому в цій машині добре возити багаж завдовжки понад 3 м.

Зараз ви читаєте новину «На сімейному авто можна перевозити речі завдовжки понад три метри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути