четвер, 21 жовтня 2010 07:25

На підготовку легковика до зими треба майже п'ять тисяч гривень

 

У жовтні станція техобслуговування на вул. Янтарній, що в Святошинському столичному районі, отримує багато замовлень на антикорозійну обробку кузовів легковиків.

— Минулого тижня я сам обробив 17 машин, — розповідає автослюсар Олексій Міщенко, 32 роки. — Дві третини з них — нові. Люди їдуть до нас, відмовляючись від гарантійного обслуговування на фірмових СТО. Бо там на кількасот гривень дорожче. Обробляємо не лише днище, а й заповнюємо антикорозійкою порожнини кузовних елементів, пороги, двері.

Хімічну суміш "Тектіл" Олексій заливає пульверизатором. Вона густа, схожа на мазут із зеленкуватим відтінком. Швидко гусне. Зварювальні шви усередині багажника та під капотом автослюсар покриває тонким шаром "Тектілу". Запевняє, іржа не з'явиться у щілинах та на стиках до п'яти років. На одне авто треба не менше ніж 2,5 л.

— Дешевші засоби, наприклад "Мовіль", два тижні залишають в салоні специфічний запах. А от "Тектіл" не смердить.

Автослюсар також радить установити пластмасові підкрилки. Вони захищають від вологи та багна. Підкрилки кріплять саморізами під колісні арки.

— Замість пластику можна поставити "рідкі" підкрилки. Це смолиста мастика "Дінітрол". Нею покриваємо деталі під арками. Висихаючи, мастика утворює суцільний шар, схожий на гуму. Він добре протистоїть ударам щебеню, що вилітає з-під коліс. До того ж поглинає шуми. Витримує 100-градусну спеку. На обробку треба десь 3 літри "Дінітролу". Літр коштує 100 гривень.

Пороги покривають сумішшю фарби та каучуку "Антигравій". Вона захищає від мікротріщин і подряпин. Наносять теж пульверизатором.

— Буває, шматочки "антигравію" за рік-два відлітають. Уявіть, що робиться з порогами без цього захисту, — пояснює Міщенко. — А от сам кузов треба добре вимити та відполірувати. Від вологи найкраще захищає віск. Він потрапляє у мікротріщини на фарбі. У старих авто всі дроти в моторному відсіку раджу обробити аерозолем ВД-40. Прискаєте на ганчірку і протираєте. Дуже важливо обробити так дроти, що ведуть до свічок. Засіб відштовхує вологу. Рідину для скла поміняйте на зимову. Вона не замерзає при 20 градусах морозу. Літня рідина узимку може розірвати бачки.

Загалом підготовка легковика до зими на СТО обійдеться в 4,6 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «На підготовку легковика до зими треба майже п'ять тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути