Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2009 18:30

Антін Мухарський розмалював джип під махновську тачанку

Автор: фото з особистого архіву Антіна Мухарського
  Антін Мухарський з дружиною Сніжаною Єгоровою біля свого “Мітцубісі L200”. Розмалював джип під махновську тачанку. Він має місткий багажник. Споживає до 8 літрів бензину на 100 кілометрів
Антін Мухарський з дружиною Сніжаною Єгоровою біля свого “Мітцубісі L200”. Розмалював джип під махновську тачанку. Він має місткий багажник. Споживає до 8 літрів бензину на 100 кілометрів

Кантрі-співак і телеведучий 40-річний Антін Мухарський — власник трьох авто: рожевої "Волги ГАЗ 24", "Форда Рейнжера" та "Мітцубісі L200".

— "Волга" — це радянський шик, — розповідає Мухарський. — Колись їздив із батьками в Грузію. У них було шиком їздити на білих "волгах". Якось хлопці з Харкова пригнали одну на виставку. Із виду — конкретний "кадилак" Елвіса Преслі. Я загорівся, хотів купити. Але машина сипалася. Хотів зазирнути під капот, а він не відкривався. Потім три місяці їздив по оголошеннях, шукав хорошу "волгу". У 2003-му опинився на столичному автобазарі. Бачу, стоїть дід із табличкою "ГАЗ 2401. Новая. 1978 года выпуска. Пробег 17 километров". Перепитую: "Може, 17 тисяч кілометрів?". Ні, відповідає. Виявилося, він — син генерала. Машина дісталася у спадок. Дід на ній не їздив. 25 років "волга" простояла в гаражі. От я її й купив.

Зробив капремонт, перефарбував.

— Узагалі-то вона була біла. Але в моїй уяві — рожева, як мрія. Щоб отримати такий колір, довелося змішувати білу, червону та сріблясту фарби, — каже співак. — Я поставив іменні номери "Мрія". Віддав за них 800 доларів. У "волзі" я включаю музику 60–80-х років. Панель обклеєна радянськими рублями. Установив на ручку передач "розочку". Таке було тоді модно, — розповідає.

На стелі машини залишили автографи Віктор Павлік, Олександ Шовковський, дует "Алібі".

— Їздив на ній у Крим. Жарко, бо кондиціонера немає. Зате кайф ловиш, — каже Мухарський. — Узимку на ній їздити неможливо. Заносить.

"Форд Рейнжер" у Мухарського три роки. Коли випустив кантрі-альбом, захотів мати відповідну машину, пояснює співак.

— Я її розмалював аерографом, щоб була схожою на сталевого коня, вдягненого в подерту, латану джинсу, — згадує телеведучий. — На дах установив дерев"яну бочку. Улітку вожу в ній воду, коли їжджу на полювання чи риболовлю. Мию в тій посудині руки чи посуд. Через бочку мене часто зупиняють на постах ДАІ. Перший рік наливав туди розведеної самогонки, щоб деревина не всохлася. Даїшники постійно допитувалися, чим це тхне. Якось відкрутили краник, а звідти потекла коричнева рідина, як віскі. Самогон зафарбувався. У фургоні обладнав спальні місця, накрив парусиною.

Найновішій машині, "Мітцубісі L200", Мухарський спробував надати вигляду махновської тачанки. На капоті — портрет Махна з лозунгом "Мета — ніщо, рух понад усе". На дверях намальовані коні на тлі палаючого степу і два портрети — свій та дружини, Сніжани Єгорової.

— "Мітцубісі" дуже економний, — хвалить машину Мухарський. — З об"ємом двигуна 2,5 літра споживає 7–8 літрів бензину на 100 кілометрів траси.

Машини він тримає біля своєї хати під навісами. Живе у столичних Осокорках.

Зараз ви читаєте новину «Антін Мухарський розмалював джип під махновську тачанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути