середа, 21 листопада 2012 15:30

За ухилення від податку на продаж валюти українцям "світить" кримінал - НБУ

За ухилення від податку на продаж валюти українцям "світить" кримінал - НБУ
НБУ: введення 15-відсоткового податку на продаж іноземної валюти не означає автоматичного підвищення курсу долара. Фото: obozrevatel.com

За нелегальні валютні операції в особливо великих сумах після введення податку на продаж іноземної валюти буде передбачена кримінальна відповідальність.

Про це повідомив глава Комітету Національного банку України (НБУ) щодо запобігання проведенню недобросовісних валютних операцій Юрій Горшков в інтерв'ю каналу БТБ.

"У цьому випадку це буде вже не адміністративне порушення, а ухилення від сплати податків. Якщо ми говоримо про особливо великі суми, то це буде вже й кримінальна відповідальність", - сказав він.

За його словами, введення 15-відсоткового податку на продаж іноземної валюти не означає автоматичного підвищення курсу долара до гривні на 15%.

"Збір вводиться на здачу валюти населенням. Тобто на підвищенні курсу це жодним чином не позначиться", - зазначив Горшков.

Глава Комітету НБУ також пояснив, що основна задумка введення цього податку полягає в тому, щоб виключити спекулятивний характер операцій купівлі-продажу іноземної валюти.

"Це спрямовано на те, щоб валюта насамперед купувалася людьми для природних потреб: виїзду за кордон, оплати імпортних товарів і послуг - але ні в якому разі не для розхитування ситуації", - підкреслив Горшков.

Нагадаємо, Верховна Рада 20 листопада відклала розгляд законопроекту про введення 15-відсоткового податку на продаж іноземної валюти.

Зараз ви читаєте новину «За ухилення від податку на продаж валюти українцям "світить" кримінал - НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

101

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути