вівторок, 20 листопада 2012 12:40

Рада відклала розгляд законопроекту про 15% податок з продажу валюти

Рада відклала розгляд законопроекту про 15% податок з продажу валюти
Фото: ukranews.com

Верховна Рада відклала розгляд проекту закону про податок з продажу валюти. Відповідне рішення було ухвалено за пропозицією профільного комітету Верховної Ради.
Вказаним документом передбачається впровадження 15% податку з продажу валюти. Причому сплачувати цей податок буде лише населення.

Ним також зазначено, що уповноважені банки, які отримали від Національного банку України генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій будуть здійснювати контроль за сплатою пенсійного збору від операцій фізичних осіб з продажу  іноземної валюти за готівкову гривню, що проводяться через ці банки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент ухвалив нову редакцію закону про біометричні паспорти

Як прогнозує голова комітету з питань податкової та митної політики Віталія Хомутинніка вказаний податок може бути введено вже у лютому 2013 року.

Як повідомлялося, 19 листопада до Верховної ради внесено законопроект щодо сплати збору до Пенсійного фонду у розмірі 15%  від суми валютної операції. Відповідний законопроект опублікований на сайті парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції вважають, що більш радикальні позиції допоможуть претендувати на лідерство в ній — експерт

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроект підготовлено з метою  покращити  фінансовий стан Пенсійного фонду, зменшити готівковий обіг іноземної валюти, збільшити обсяги безготівкових розрахунків та сприяти стабільності національної валюти України.

З цією метою передбачено встановити, що фізичні особи при здійсненні операцій з продажу іноземної валюти за готівкову гривню мають сплачувати збір до Пенсійного фонду у розмірі 15% в від суми операції.

Зараз ви читаєте новину «Рада відклала розгляд законопроекту про 15% податок з продажу валюти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути