пʼятниця, 28 жовтня 2011 09:21

Відсьогодні продавати валюту банкам можна без ксерокопії документа

Відсьогодні продавати валюту банкам можна без ксерокопії документа

Сьогодні, 28 жовтня, набуває чинності постанова правління Наіонального банку Україна (НБУ) № 1214/19952 від 11 жовтня 2011 року.

Згідно з документом, від сьогоднішнього дня фізичні особи можуть продавати валюту банкам без ксерокопіювання документів.

Нагадаємо, НБУ постановив, що покупка валюти банком (банками) на суму до 150 тис. грн буде здійснюватися за умови пред'явлення клієнтом (резидентом або нерезидентом) будь-якого документа, що посвідчує особу. У квитанції будуть зазначатися тільки дані ідентифікації клієнта, який здійснив продаж іноземної валюти.

Копіювання сторінок документа, що посвідчує особу клієнта, в цьому випадку забороняється.

Ці вимоги щодо пред'явлення документів "не поширюються на операції, які здійснюються через банківські автомати самообслуговування банків (банкомати)".

Зазначимо, що при цьому копіювання документів, що підтверджують резидентність, при купівлі валюти фізособами залишилося в силі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбузов врятував Україну від бригад, які вивозили валюту за кордон - Янукович

Як відзначили в НБУ, продаж готівкової іноземної валюти банками (банками) одній особі в один операційний день у сумі, що не перевищує в еквіваленті 150 тис. грн, здійснюватиметься за умови пред'явлення клієнтом документа, що посвідчує особу і підтверджує її резидентність.

До того ж касир банку (банки), перевіривши резидентність клієнта, зобов'язаний заповнити відповідну квитанцію про здійснення валютообмінних операцій та забезпечити збереження копій сторінок документа, на підставі якого проведена ідентифікація особи. Ці копії засвідчуються відбитком штампа каси банку (банки), пункту обміну валюти.

Зміни є тимчасовим заходом і будуть діяти до 1 вересня 2012 року, пояснили в НБУ.

Зараз ви читаєте новину «Відсьогодні продавати валюту банкам можна без ксерокопії документа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути