Ексклюзиви
вівторок, 25 жовтня 2011 11:34

Арбузов дозволив продавати валюту до 150 тисяч гривень без ксерокса

Арбузов дозволив продавати валюту до 150 тисяч гривень без ксерокса

Національний банк України (НБУ) з метою спрощення порядку здійснення валютно-обмінних операцій для фізичних осіб відкоригував правила та вніс зміни до діючої процедури здійснення операцій з купівлі-продажу валют.

Відповідну постанову "Про зміни до порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України" розміщено на офіційному сайті регулятора.

Так, купівля валюти банком (фінустановою) на суму до 150 тис. грн здійснюватиметься за умови пред'явлення клієнтом (резидентом чи нерезидентом) будь-якого документа, що посвідчує особу. У квитанції зазначатимуться лише дані ідентифікації клієнта, який здійснив продаж іноземної валюти.

Копіювання сторінок документа, що посвідчує особу клієнта, в цьому разі заборонено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, коли можуть притягнути до кримінальної відповідальності після обміну валют

Продаж готівкової іноземної валюти банками (фінустановами) одній особі в один операційний день у сумі, що не перевищує в еквіваленті 150 тис. грн, здійснюватиметься за умови пред'явлення клієнтом документу, що засвідчує особу та підтверджує його резидентність.

До того ж касир банку (фінустанови), перевіривши резидентність клієнта, зобов'язаний заповнити відповідну квитанцію про здійснення валютообмінної операції та забезпечити збереження копій сторінок документа, на підставі якого проведена ідентифікація особи. Ці копії засвідчуються відбитком штампа каси банку (фінустанови), пункту обміну валюти.

Дані про особу, отримані у процесі обслуговування клієнтів під час здійснення валютно-обмінних операцій, є банківською таємницею з відповідним режимом їх зберігання, передбаченим главою 10 Закону України "Про банки і банківську діяльність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкова почала відловлювати людей, які обміняли валюту - ЗМІ

Вимоги, установлені щодо пред'явлення документів, які посвідчують особу, під час проведення валютно-обмінних операцій не поширюються на операції, які здійснюються через банківські автомати самообслуговування банків (банкомати).

В НБУ наголосили, що ці зміни є тимчасовим заходом спрощення правил порядку валютообмінних операцій, що діятимуть з 28 жовтня 2011 року до 1 вересня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Арбузов дозволив продавати валюту до 150 тисяч гривень без ксерокса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути