середа, 06 листопада 2013 15:49

У столиці дефіцит зйомних однокімнатних квартир середнього класу

У столиці дефіцит зйомних однокімнатних квартир середнього класу

У столиці спостерігається дефіцит однокімнатних квартир середнього класу.

Приїжджі, які готові платити за однушки і двушки по 4-6 тисяч гривень, не можуть знайти зйомну квартиру через ріелторів, які просто не бажають працювати. А також - через дефіцит самих квартир.

Брокери виправдовуються тим, що квартир у столиці просто не вистачає, мовляв, навіть студенти почали знімати житло в області. Самі ж піднімають свій відсоток за роботу і просять укладати з ними договори.

"Мені запропонували роботу в Києві, тому я приїхала на день, щоб знайти одно - двокімнатну квартиру біля офісу, в районі ВДНГ, за 5-5,5 тисячі гривень, - розповідає харків'янка Катерина Альошина. - Попередньо підібрала відповідні варіанти на сайтах нерухомості, обдзвонила ріелторів і з усіма домовилася про зустрічі. Я приїхала, і жоден з шести брокерів не взяв трубку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нових квартирах немає прохідних кімнат

Також близько місяця шукає однокімнатну квартиру в районі станції метро " Либідська" одесит Денис Чурпанов. "Я в Києві не вперше живу і працюю.

Так от, влітку у мене не було проблем знайти однушку в цьому районі , а тепер квартир просто немає. На сайтах з оголошеннями вони постійно висять, але як тільки починаєш обдзвонювати орендаторів, кажуть, що квартиру давно здали", - каже Денис.

Проблему помітили і самі фахівці з нерухомості.

"Щодня в базі з'являється трохи більше 20 нових одно-двокімнатних квартир вартістю 4-6 тисяч гривень на місяць. Водночас клієнтів, охочих орендувати таке житло - не менше 500. Квартир менше не стало, швидше, людей більше. Адже багато приїхали сюди вчитися або працювати, так і залишилися в столиці", - говорить ріелтор Іван Ходаковський.

Його колега, ріелтор Анастасія Наконечна, підтверджує проблему. " Через дефіцит квартир у Києві приїжджі студенти знімають їх в області. Складніше зняти квартиру й тому, що власники квартир, побачивши попит, стали перебирати: тепер вони хочуть селити у себе сімейні пари, без дітей, і ні в якому разі не молодь", - розповідає Наконечна.

Зараз ви читаєте новину «У столиці дефіцит зйомних однокімнатних квартир середнього класу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути