четвер, 29 вересня 2011 09:28

Нафта дорожчає на новинах з Німеччини та США

Нафта дорожчає на новинах з Німеччини та США

Нафта дорожчає під час торгів у четвер на даних про те, що товарні запаси палива в США збільшилися минулого тижня менше від прогнозу.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Стабілізації цін після різкого падіння в середу також сприяють очікування, що Німеччина в четвер схвалить збільшення обсягів Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) з 440 млрд до 780 млрд євро і розширення його повноважень.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 8:10 у четвер піднялася на $ 0,08 (0,10%) щодо закриття сесії 28 вересня - до $ 81,29 за барель.

За підсумками торгів у середу WTI з поставкою в листопаді впала в ціні на $ 3,24 (3,84%), до $ 81,21 за барель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Арбузова нарахували 5% зростання української економіки

З 30 червня WTI подешевшала на 15%, оскільки інвестори побоювалися охолодження світового попиту через уповільнення економічного зростання і боргових проблем. Падіння може стати найгіршим квартальним результатом з 2008 року.

З початку місяця ціна WTI впала на 9%, з 1 січня - на 11%.

Товарні запаси вуглеводнів в США виросли вперше за чотири тижні, що в середу додало негативу ринку, проте потім інвестори переключили увагу на той факт, що збільшення запасів бензину і дистилятів виявилося меншим від очікувань.

Запаси нафти підскочили на 1,9 млн барелів, у той час як опитані Platts аналітики не очікували змін. Запаси бензину виросли на 800 тис. барелів (прогноз - 1,2 млн), дистилятів - на 100 тис. барелів (прогноз - 1 млн).

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на вересень на лондонській біржі ICE Futures підвищилося з ранку в четвер на $ 0,22 (0,20%) - до $ 104,03 за барель.

У середу нафта Brent з постачанням у вересні подешевшала на $ 3,33 (3,11%) - до $ 103,81 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дорожчає на новинах з Німеччини та США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути