субота, 03 березня 2012 14:07

Мінрегіону на будівництво виділили мізерну суму - експерт

Мінрегіону на будівництво виділили мізерну суму - експерт

Виділення Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства 315 млн грн на будівництво є незначною сумою.

Таку думку висловив президент Асоціації професійних управляючих нерухомістю Генріх Людкевич у ефірі Першого ділового каналу.

"Якщо розуміти - 315 мільйонів на будівництво, то це дуже мізерна сума. Тих грошей не вистачить навіть для того, щоб компенсувати процентну ставку тим покупцям, які купували квартири за програмою Фонду сприяння молодіжного будівництва. Там досі, наскільки я пам'ятаю, є заборгованість перед позичальниками", - сказав він.

Крім того, за його словами, в Україні поняття "соціальне житло" не має чіткого визначення.

"Соціальним житлом пересічні громадяни вважають одно- і двокімнатні квартири у спальних районах, які вони можуть купити. Але в розумінні соціальних програм соціальне житло має бути таким: це будинки економ-класу, збудовані за допомогою фінансування держави, тобто залучення бюджетних коштів на певних умовах, на основі програм, які дозволяють отримання довгострокових кредитів на пільгових умовах", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для кредиту на двокімнатну квартиру треба отримувати "білих" 12 тисяч - експерт

Людкевич також зауважив, що пожвавити ринок нерухомості може відновлення практики будівництва "прибуткових будинків".

"Держава не використовує, але варто звернути увагу на будування, як раніше називали, прибуткових будинків. Це коли будується будинок, не має значення приватним інвестором чи державною, і здається в довгострокову оренду поквартирно. Це досить цікава тема. Термін окупності в такому разі становить 15-20 років", - вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Мінрегіону на будівництво виділили мізерну суму - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути