вівторок, 08 листопада 2011 12:50

Зараз мегамодно бути очкариком
8

Фото: фото: Наталія ЧУБЕНКО

"Колись, якщо ти вийшов у світ в окулярах, тобі кричали услід: "О, очкарік пішов!" А тепер навіть люди з 100-відсотковим зором носять окуляри. У кого в очках товстіші лінзи — той і модніший. Виходить, зараз мегамодно бути очкариком", - дизайнерка Маргарита Соколова оцінює зовнішній вигляд віп-відвідувачів столичного Тижня моди.

Більшість гостей на покази приходили в окулярах. Серед них перукар В'ячеслав Дюденко, 10-річна Софія, онука співачки Софії Ротару.

"Діти у таких аксесуарах виглядають набагато старшими за свій вік. Найчастіше дитині такі окуляри підібрати не просто. Вони на дорослих розраховані. Можуть давити на переднісся та вуха. Дорослі носять окуляри, щоб видатися мудрішими і дорослішими за свій вік", - пояснює Маргарита.

"Зараз окуляри — то найстильніший аксесуар. Не важливо, на якому базарі ти купив собі сумку або джинси, на якому секонд-хенді вибрав піджак або накупляла спідниць, головне, щоб окуляри були від Гуччі, Шанель або Діора. Сонцезахисні зараз не настільки популярні, як прозорі. Модно, коли видно очі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сонцезахисні окуляри можуть вимірювати частоту серцебиття та швидкість бігу

Дехто з модників, аби бути стильнішим, під окуляри одягає кольорові лінзи.

"Зір це не псує, але дехто з кольором лінз перегинає палку. Червоні та фіолетові очі не вражають, а відлякують. Такі можна хіба на Гелловін одягти, щоб когось налякати. Жовті котячі виглядають пошло. Але блондинки з сіро-зеленими та брюнетки з насиченими синіми очима будуть неперевершеними".

На подіум виходять моделі в окулярах під час презентації колекцій дизайнерів Андре Тана і Лілії Літковської. Обидва дизайнера полюбляють окуляри такої форми. Літковська на прес-конференції після показу з'являється без них.

"У своїй колекції я окуляри як аксесуар на наступні весна-літо не додавала, - зізнається Маргарита Соколова. Вона участі у показах не бере. Планує показати свою колекцію у грудні в Мілані. - Це більше личить любителям ділового стилю або стилю кежуал. Окуляри додам, коли малюватиму ескізи на осінь-зиму 2012".

Зараз ви читаєте новину «Зараз мегамодно бути очкариком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути