вівторок, 18 жовтня 2011 00:45

Кардинально мода зміниться 2014 року

13–17 жовтня у столичному "Мистецькому арсеналі" 42 дизайнерів показали свої колекції весна–літо. Там відбувся 29-й Український тиждень моди.

— Я втомився пити. Колись мені Катерина Осадча казала, що Тиждень моди пережити тяжко. Тепер я її розумію, — донецький дизайнер Віктор Анісімов, 47 років, виходить після показу на вулицю покурити. Очі в нього червоні. — У Мілані стара бомжиха вдягнена краще, ніж 98 відсотків українців. Я хожу тут у своїх коротких шортах — на мене люди часто дивляться, як на підарка. А в Італії так одягається кожен другий.

У колекції Анісімова третина чоловіків одягнені в шорти, решта — у вузьких брюках або спортивних штанях. Під спортивки дизайнер пропонує взувати туфлі.

Попередню колекцію осінь–зима він присвятив школі. Тоді випустив на подіум моделей з ранцями та книжками у руках. Весняно–літню колекцію навіяв університет. Моделі виходять на подіум з електрогітарами, у руках тримають пляшки в паперових пакетах. Син Віктора Анісімова закінчив школу й цього року вступив до вузу.

28-річний Андре Тан за лаштунками ходить у чорних шовкових шортах. Біля дверей чіпляє список з послідовністю виходу моделей. Дівчата обговорюють приїзд американської мільйонерки, світської левиці Періс Хілтон. Вона закриває показ дизайнера.

— Чого це вона, блін, зачастила до нас. Чи кавалера тут собі знайшла?

— Грошей їй відвалили, кажуть, мільйон доларів. Того і їздить. Я за такі гроші подвійне сальто на подіумі гола зробила би.

— Ушакова, після першого виходу віддаси мені сумку, — підбігає костюмер.

— Та ви, зає...алі. Ти уже третья, кто ко мне подходит, — відповідає дівчина. — Зайду, роздягнуся, отут речі покладу. А ви що хочете, те й беріть. А ти забери на х...й свою камеру, — звертається до телеоператора. — Як я хочу додому і спати.

— А я напитися хочу, — додає її подруга.

— Усі пам'ятають, як виходити? Не забуваємо усміхатися очима й не пітніти, — заспокоює моделей Андре Тан. — Є дуже хороший метод не нервувати перед важливими подіями — випити шість таблеток валеріанки.

Каже, мода переживає кризу.

— Наступної весни буде модним майже все те, що й попередньої. Комбінезони, довгі плісировані спідниці, шовкові сарафани. Кардинально мода змінюється раз на п'ять років. Це відбудеться 2014-го.

З подіуму повертається модель у сукні з вирізом до пупа. Верх плаття розійшовся, груди — голі. Прикривається руками.

— Дайте мені булавку, бо зовсім гола йшла, — просить костюмерів. Ті не реагують.

— Розійдіться всі швиденько, Періс іде, — гукає охоронець.

Періс Хілтон з'являється у супроводі п'ятьох охоронців. Невисока повнувата жінка несе за нею шлейф жовтої шифонової сукні.

— Періс мала виходити у білому весільному платті, але його одягла Сніжана Онопко. Хілтон відмовилася, бо в тій сукенці занадто відкритий живіт. Учора до третьої ночі з нею в готелі шукали інші. Цю жовту буквально створили за ніч, — розказує дизайнер.

Після показу за лаштунки з пляшкою мінералки заходить бізнесмен та меценат 42-річний Олександр Онищенко. Періс Хілтон приїхала до України на його запрошення. До нього підходить модель, з якої на подіумі упав верх плаття. Онищенко запитує, чи то була вона, сміється. Запрошує її на афтерпаті.

Вечірка відбувається у ресторані "Біблос". На прохання Періс Хілтон фотографів туди не пускають.

Зараз ви читаєте новину «Кардинально мода зміниться 2014 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути