Ексклюзиви
вівторок, 10 грудня 2013 15:31

Замовити картину у провінційного художника дешевше, ніж купувати репродукцію в столиці

Замовити картину у провінційного художника дешевше, ніж купувати репродукцію в столиці
Фото: viewy.ru

"Я роблю ремонт у квартирі. І у велику кімнату, де прийматиму гостей, задумала повісити одну із репродукцій австрійського художника модерніста Густава Клімта", – розповідає киянка Марина Сірко.

"Я дуже люблю його за використання смілих кольорів, за мозаїчні поверхні, завитушки і головне – використання золотого кольору. Зрештою зупинилася на найзнаменитіший - "Поцілунок". Стала шукати фірми, які продають репродукції. Вони пропонують друк на папері, полотні, останній варіант створює ілюзію справжності. Але все рівно на справжній картині видно мазки. Художники-оформлювачі пропонують покрити репродукцію прозорим лаком. Ним можна створювати ефект мазків. Я вже було погодилася. Коштувала б така репродукція десь 1000 гривень. До речі , так часто дурять клієнтів художники , які продають картини на вулицях у курортних містах. Роздрукував на полотні принт. Додав зверху кілька мазків справжньою фарбою і запевнює людину, що то його авторська робота", - каже Марина.

"Знайомий розповів про художника із маленького провінційного міста. Він недавно влаштовував виставку і знайомий був на ній. Розповів, що цей художник викладає у місцевому університеті живопис, сказав, що він дуже талановитий. І я подзвонила йому спершу з цікавості. Спитала, чи береться він намалювати "Поцілунок" Клімта. Він сказав, що йому буде цікавий такий досвід. Тоді я запитала про ціну. І художник сказав, що вона становитиме 700-800 гривень в залежності від розміру".

Марина замовила художнику намалювати копію "Поцілунка".

"За невеликі гроші я матиму справжню живу картину з фактурою, а не якусь бліду репродукцію. Це ж все-таки авторська робота. Репродукція завжди програє. Зрештою, якщо мені не сподобається, я можу її не взяти. Це неписане правило між художником і клієнтом".

Повісити "Поцілунок" Марина збирається на червоні шпалери. Саме на такому тлі висить оригінальна картина Густава Клімта у Відні у замку Бельведер.

Зараз ви читаєте новину «Замовити картину у провінційного художника дешевше, ніж купувати репродукцію в столиці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути