Ексклюзиви
субота, 22 вересня 2012 13:36

Восени популярні весільні букети з півоній

Восени популярні весільні букети з півоній
Фото: kvitnykarstvo.blox.ua

Нещодавно, купуючи букет на день народження мамі, помітила як флорист робить весільну композицію з півоній. Виявляється саме ці квіти флористи вважаються модними та популярними.

"Восени, коли півонії у нас знайти нереально, їх привозять з Нідерландів, - каже організатор весільних бенкетів Інна. - Ніжні півонії додають ще більше чарівності нареченій. Традиційно флористи використовують бутони світло-рожевого чи білого кольору, які можуть бути як щільно закриті, так і гарно розпушені. Найчастіше замовляють букети для нареченої тільки з півоній, але флористи завжди пропонують поекспериментувати з комбінаціями та додають троянди, зелень, маки і навіть декоративні яблука. Нареченому ж роблять бутоньєрку з півоній та зелені".

За словами Інни, в Україні та в усьому світі півонії давно вийшли за рамки букетів. Ними прикрашають весільні запрошення, кондитери декорують торти, дизайнери пропонують ставити букети на столи гостей в невеличких кришталевих вазах.

"На весіллях молодят навіть обсипають пелюстками півоній замість трояндових. Коли пропоную молодятам оздобити зал для шлюбної церемонії півоніями, розповідаю про символіку квітки. У древній Греції той, хто дарував півонію бажав довголіття, в Китаї – багатства та благополуччя. Сьогодні ця квітка, як і троянда, уособлює красу і пишність. На весіллі приносить молодятам щастя в шлюбі, здоров'я та процвітання".

Зараз налічують понад 3 тисячі сортів півоній. У традиційних цвітіннях - кремово-біла, рожева та пурпурна. Існує безліч відтінків.

"Квіти теж можуть бути найрізноманітніші - від простих до махрових. Існує мода не тільки на одяг та взуття, але й на квіти, особливо у весільній тематиці", - пояснює Інна.

Зараз ви читаєте новину «Восени популярні весільні букети з півоній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути