вівторок, 08 жовтня 2013 15:24

Волосся і шкіру відновлюють процедурою дарсонваль

Волосся і шкіру відновлюють процедурою дарсонваль
Фото: irecommend.ru

Деякі апаратні косметичні процедури, які сьогодні проводять у поліклініках та приватних медичних закладах, можна самостійно проводити вдома. Для того можна придбати потрібну медичну техніку в магазинах медтехніки.

У 34-річної Олени зі Стрия протягом весни дуже сильно випало волосся.

"Порідшало практично на третину. Це не дуже помітно, бо воно від природи у мене надто густе, але я дуже сумувала через це, - говорить жінка. - Така біда сталася після важкої операції. Ходила на консультації до різних спеціалістів, їздила у Львів до приватних клінік. Приймала вітаміни, біодобавки. Приписували мені дорогі процедурі у салонах, які мені не по кишені. Вилазити перестало, однак нове так і не росло".

Один лікар порадив Олені процедуру дарсонваль, яку роблять у фізіотерапевтичному кабінеті будь-якої поліклініки. Невеликою скляною трубкою у вигляді лампи пацієнт сам собі водить по голові. Процедура триває 10-15 хв, проводять її курсом 10-20 сеансів. Від цього волосся швидше росте.

"Пішла я у поліклініку, - продовжує Олена. - Там потрібної насадки не виявилося - кажуть, апарат давній, вона розбилася. Дали іншу, якою пацієнти лікують ноги, рани. Прийшла додому і почала читати в інтернеті, наскільки мені ця процедура взагалі потрібна. А виявилося, що апарат дарсонваль сьогодні запросто можна купити, як тискомір. І робити процедуру удома."

Олена обдзвонила усі найближчі відділення медтехніки. Апарат можна придбати за 353 - 415 грн, залежно від потужності. Вони продаються з 4-ма насадками. Апарати професійної лінії коштують більше 2400 грн.

"Користувалася апаратом щодня. Через два місяці помітила, що почав відростати "їжачок", тобто відновлюється колишня густина. Тепер я буду пробувати використовувати його і для обличчя. Пишуть, що дарсонваль також омолоджує шкіру, від нього зникають прищі."

Процедуру дарсонваль винайшов французький фізик Арсен Д'Арсонваль. Апарат використовують восновному для лікування судин, шкіри, також носа і гайморових пазух, горла. На волосся він діє за рахунок того, що стимулює кровообіг шкіри голови та активність волосяної цибулини.

У салоні краси 5 процедур дарсонвалем коштує 140 грн. У державній поліклініці за скеруванням лікаря 20 процедур можна пройти безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Волосся і шкіру відновлюють процедурою дарсонваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути