четвер, 09 лютого 2012 16:24

Весільна сукня на замовлення обійдеться вдвічі дешевше
10

Фото: фото: unona.ua

"Ти не схожа на наречену, не повірять. Занадто спокійна, вони нервові всі", - каже подруга на моє запрошення піти поміряти весільні сукні для репортажу, але згоджується.

Вигадую чоловіка і дату весілля — 18 февраля і телефоном домовляюсь про примірку у київському салоні "Юнона". Консультант Аріна, років 30-ти, садить в холі гортати каталоги, а сама хвилин на 15 йде іншу кімнату. Вибираю  із півдесятка суконь.

"А наречені взагалі бувають щасливі?", - намагаюсь пожартувати.

"У переважній більшості, так. Але коли доводиться заміж виходити, не дуже".

"Можете мені порадити, будь ласка, яку найкраще для зими обрати. Можливо спеціальні моделі є?", - кажу.

"Не буває зимових або літніх суконь. Всі однакові. Купуєте шубку, чобітки і все. Можна ще колготки замість панчох вдягти. Найчастіше 44-й розмір купують, тому і шиють його найбільше. На розмір ще можна вшити, але більше — ні.  А вам 40-й потрібно. Прокату у нас немає й сукню підганяють по вашій фігурі, вкорочують безкоштовно за 2 тижні. Модель на замовлення 2 місяці шиють", - резюмує Аріна.

"Але ж дизайнери пропонують колекції для осені-зими й окремо для весни-літа?", - не відступаю.

"У нас немає такої різниці. З начосом сукня має бути чи як? Єдине що можу порадити — мереживо більше пропускає вологу, тобто поділ сукні швидше забрудниться. Для зими найкраще підійде сукня з тафти, вона відштовхує воду. У вас маленький розмір і низький зріст. У дуже пишній спідниці ви загубитесь, найкраще підійде А-силует. Вищими здаватиметесь. Пораджу вам одну — "Аделі" називається. Зараз по акції — у нас кожного місяця знижки на декілька суконь — 4980 гривень коштує. Дуже вигідно підкреслює фігуру".

Показує сукню без бретельок із тафти кремового кольору.

"Міряти треба. Сукня в каталозі, сукня на вішаку і сукня на тобі — три різних сукні", - не витримує подруга.

Другою Аріна пропонує модель майже за 15 тисяч. Корсет обшитий бісером, спідниця — у оборках і пір'ї, на талії — бантик.

Ледь стримуємось з подругою, щоб не засміятися.

"Це з колекції "Лесные грезы", "Артеміда" називається. Ідеально вам підійде. Вона одна лишилися, бо маленький розмір. Ні на кого не налазить. Ми ще вам знижку 10% зробимо", - радить консультант.

"Артеміда - Богиня дітородження. Вийди в такій заміж, не знатимеш, куди дітей дівати", - сміється подруга.

Примірювальня — світла кімната на 20 кв. метрів. Уздовж стін — вішаки з сукнями, диван із поручнями під золото, камін, два великих дзеркала у різній оправі. В центрі кімнати — невисоке прямокутне підвищення.

"Роздягайтесь", - командує Аріна й подає туфлі на високих підборах 40-го розміру. Починаємо примірку з "Артеміди", хоча я таку собі ніколи б не купила, просто цікаво. Стаю на підвищення перед дзеркалом, Аріна вдягає на мене нижню спідницю з кільцями, потім  сукню. Зо 3 хвилини шнурує корсет.

Сукня пасує ідеально. Я така гарна, що вже дійсно хочу заміж.

Фата коштує від 900-та грн. Наряд нареченої взимку обійдеться дорожче. Ще треба хутряну накидку або шубку — від 1900 грн і 2 пари взуття: чобітки  і туфлі, кожні від 800-та грн.

Міряю ще три сукні, які спочатку сподобались більше. Найкраще пасує "Артеміда".

"Наречені приходять за одним, а йдуть зовсім із іншим. Я одразу бачу, що підійде тій чи іншій дівчині. Щоб укласти угоду, треба 1000 грн. Решту суми можна частинами виплачувати. Ви поспішіть, бо маленький розмір, можуть забрати".

Обіцяю визначитися до наступних вихідних. Насправді розумію, що на вибір сукні потрібно не менше 2-х місяців і треба відвідати мінімум 5 салонів.

"Взагалі, найкраще зробити так. Обираєш в салоні сукню, а потім замовляєш її у швачки. Майже вдвічі дешевше виходить. Але на це мінімум 4 місяці треба, якщо модель нескладна, - каже подруга дорогою додому. - Я свою тут вибрала й замовила у знайомої швачки, яка половину Верховної Ради обшиває, а бере недорого. Правда, сукня так і валяється. Передумала заміж виходити".

Зараз ви читаєте новину «Весільна сукня на замовлення обійдеться вдвічі дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути