пʼятниця, 16 грудня 2011 11:21

Серед азіатів з'явилась мода на окуляри з порожніми оправами

Серед азіатів з'явилась мода на окуляри з порожніми оправами

У Гонконзі і деяких сусідніх азіатських країнах останнім часом стало дуже модно носити окуляри, в яких немає скла. На вулицях великих міст можна часто зустріти людей, які гуляють у порожніх пластмасових оправах всіляких яскравих кольорів - спеціально підібраних під колір одягу, туфель або аксесуарів.

Популярна гонконгська радіоведуча Чу Фан стверджує, що порожні окуляри дуже зручні та просто незамінні, оскільки вони ідеально поєднуються з її одягом. Крім того, коли в неї немає часу на макіяж, оправа добре приховує темні кола під очима. Скло ж, за словами Чу Фан, незручне тим, що до нього постійно прилипають накладні вії і туш. Радіоведуча вже придбала собі чотири пари порожніх окулярів: чорні, рожеві, червоні, фіолетові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повертається мода на ретро-окуляри яскравих кольорів

Реймонд Чан, медбрат з Гонконгу, вважає, що пластмасові оправи без скелець візуально збільшують його очі. При цьому в нього прекрасний зір, так що лінзи йому й зовсім не потрібні.

Навіть ті, хто бачить не дуже добре і кому лікарі прописують оптичні окуляри, воліють замість цього носити контактні лінзи з порожніми оправами.

Оправи коштують досить дешево - від 4 $ до 12 $ - і їх можна купити практично в будь-якому магазині. Мода на порожні окуляри вперше з'явилася в Японії ще в 1990-х роках, але дуже швидко минула. І ось зараз вона раптом знову набирає обертів.

Зараз ви читаєте новину «Серед азіатів з'явилась мода на окуляри з порожніми оправами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути